Studie: - I Norge er sex for sexens skyld mer akseptert

Fire av fem menn har ønsket at de ikke handlet på impuls.

NY STUDIE: En ny internasjonal studie viser at både menn og kvinner ofte har en bismak etter å ha hatt et one night stand.
NY STUDIE: En ny internasjonal studie viser at både menn og kvinner ofte har en bismak etter å ha hatt et one night stand. Foto: Colourbox
Publisert

En internasjonal studie viser at både menn og kvinner ofte har en bismak etter å ha hatt et one night stand.

1773 deltakere under 30 år fra Norge, Brasil, USA og Canada ble spurt om hvilke følelser de har kjent på etter å ha hatt tilfeldig sex med noen. 553 av de spurte var fra Norge.

Funnene viser at kvinner som regel føler at det har gått for fort fram, mens menn føler en trang til å unngå personen de har hatt sex med, skriver Daily Mail.

Les også: Derfor føles orgasme så godt

En av fire menn

Studien viser faktisk at fire av fem menn har ønsket at de ikke handlet på impuls og hadde tilfeldig sex etter et one night stand. For kvinner er dette tallet enda høyere.

En av forskerne bak studien, Leif Edward Ottesen Kennair, professor i psykologi ved NTNU i Trondheim, sier til nettstedet at menn generelt oftere ønsker å stikke enn å være intime etter sex.

Les også: Intimbarbering gir økt risiko for kjønnssykdom

- Mer akseptert

I studien peker også Norge seg ut.

- I Norge er sex for sexens skyld mer akseptert. Vi kan spekulere i om dette har med en større grad av seksuell likestilling og seksuell frigjøring å gjøre, sier Kennair.

Les også: 5 grunner til at forholdet ryker

Les også: Tester mannlig sexdukke: - Forskjellen på følelsen av en dukke og en ekte mann, er liten

På spørsmål om deltakerne hadde opplevd å ha negative følelser etter sex i et tidlig stadie av et forhold var dette de mest vanlige følelsene:

  • Behov for å bli trøstet
  • Følelse av å være verdiløs
  • Ulykkelig
  • Følelse av hjelpeløshet
  • Tristhet
  • Følelse av å ha blitt avvist
  • Ensomhet
  • Usikkerhet
  • Frykt
  • Mental forvirring

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2016.

Les også