Shannen Doherty kjemper mot brystkreft, nå har kreften spredt seg

- Det ukjente er det som gjør meg mest redd, sier skuespilleren.

Foto: Ntb Scanpix
Publisert

(SIDE2):  Det er snart et år siden skuespiller Shannen Doherty (45) fortalte at hun har brystkreft. Da hadde hun hatt sykdommen siden februar.

LES OGSÅ: Brystkreft: Slik sjekker du brystene dine

Barberte av seg håret - delte på Instagram

Siden har Doherty vært åpen om kreftkampen, og delte i sommer en rekke Instagram-bilder av at hun barberte av seg håret.

Doherty, som er best kjent fra TV-seriene «Beverly Hills 90210» og «Charmed», fikk masse støtte fra sine over 400.000 følgere, og selv beskrev hun dagen som svært tøff.

Spredt seg til lymfeknutene

I et intervju med Entertainment Tonight kommer Doherty nå med triste nyheter.

Foto: Bulls

- Etter en av operasjonene mine oppdaget vi at noen av kreftcellene ser ut til å ha spredt seg til lympeknutene. Derfor skal jeg nå få cellegift, og deretter strålebehandling, sier Doherty.

Hun forteller videre at hun fjernet det ene brystet i mai, og beskriver det ukjente, altså å ikke vite hva som vil skje, som det absolutt skumleste med kreftsykdommen.

- Kommer cellegiften til å fungere? Vil strålebehandlingen fungere? Må jeg gå gjennom dette igjen? Vil jeg få sekundær kreft? Alt annet kan jeg takle. Smerte kan jeg takle, jeg kan også leve uten et bryst. Men det er verre å skulle bekymre seg over fremtiden, og hvordan den vil påvirke de du er glad i, sier skuespilleren.

Doherty har fått mye ros for å være så åpen om sykdommen, og sier selv at hun tror mange kvinner vil sette pris på at hun deler.

LES OGSÅ: Amanda har fjernet begge brystene, nå viser hun frem arrene for å hjelpe andre kvinner

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2016.

Les også