Ruby Rose om hvorfor hun valgte å ikke skifte kjønn

Ruby Rose innrømmer at hun har ønsket å gå fra kvinne til mann.

Ruby Rose har vært fått massiv oppmerksomhet etter at hun debuterte i tredje sesong av «Orange Is The New Black».
Ruby Rose har vært fått massiv oppmerksomhet etter at hun debuterte i tredje sesong av «Orange Is The New Black». Foto: Michael Buckner
Publisert

(SIDE2): Ruby Rose har vært på alles lepper etter at hun tok «Orange Is The New Black»-fansen med storm i rollen som Stella Carlin.

Rose har tidligere vært en relativt ukjent DJ, artist og modell, men fikk i år sitt store gjennombrudd i den populære Netflix-serien om et amerikansk kvinnefengsel.

Ville skifte kjønn

Hun har også fått stor oppmerksomhet fordi hun ikke definerer seg selv som «gender fluid» - altså ikke tradisjonelt ut fra kjønn, men hun er både feminin og maskulin på samme tid. 

I et nylig intervju med Access Hollywood innrømmer Rose at hun tidligere har vært inne på tanken om å skifte kjønn fra kvinne til mann:

- Da jeg var yngre, hadde jeg en krukke der jeg samlet dollar. Faktisk var vi så fattige at jeg samlet på cents. Jeg hadde antakeligvis rundt nitten cents å bruke på denne operasjonen som jeg ikke egentlig visste mye om, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY KVINNE: Ruby Rose i den nye sesongen av «Orange Is The New Black».
NY KVINNE: Ruby Rose i den nye sesongen av «Orange Is The New Black». Foto: Jojo Whilden

Sparte penger til operasjon fra hun var fem

Hun forteller at hun så en dokumentar om kjønnsskifte på dagtid og tenkte tenkte: «Dét er det jeg skal gjøre».

- Så jeg startet å spare, fra jeg var omkring fem. Da jeg var femten, bestemte jeg meg for å bli mer komfortabel med kroppen min. Jeg barberte hodet og moren min var bare: «Jeg vet ikke hva som skjer nå, men hvis du er lykkelig - gjør det».

Les også:Her er «Orange Is The New Black»-Stellas «norske» kjæreste 

- Det endret måten jeg kledde meg på, snakket på, og innså at jeg ikke ville skifte kjønn - jeg ville bare være mer komfortabel med kroppen min.

Stolt av å bryte med fordommer

Rose forteller at hun føler seg velsignet og er stolt av å være en del av den store bevegelsen som nå er i ferd med å gjøre transpersoner mer akseptert.

Blant annet kunne hun mer enn gjerne tenkt seg å henge med Caitlyn Jenner, som i våres fikk massiv oppmerksomhet for sin overgang fra mann til kvinne.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 13/07 2015.

Les også