Øyafestivalen dropper plastglass til øl

Øya-publikum må drikke øl av «maisglass».

På 2017-utgaven av Øyafestivalen er både plastglass i øl og blomsterkranser i håret ute. Inn rykker plastlignende glass laget av maisavfall. Her fra festivalen i 2015.
På 2017-utgaven av Øyafestivalen er både plastglass i øl og blomsterkranser i håret ute. Inn rykker plastlignende glass laget av maisavfall. Her fra festivalen i 2015. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Publisert

I solidaritet med den plastdrepte gåsenebbhvalen melder Øyafestivalen at de under årets arrangement har droppet også plastglassene til øl.

Les også:Disse forholdsreglene bør du ta for å få en dødsbra festivalopplevelse

I løpet av de siste årene har festivalen byttet ut plasttallerkener med komposterbare hveteklitallerkener. I år følger ølglassene etter.

– I år kutter vi også ut plastglassene til øl, mineralvann og kaffe, og bruker i stedet såkalt PLA, et nedbrytbar plastalternativ som både ser ut og oppleves som vanlig plast, men er produsert av overskuddsmateriale fra for eksempel maisproduksjon, melder Øya på sin hjemmeside , der glassnyheten avsluttes med følgende hilsen:

– Nyt en plastfri øl, og skål for verdenshavene!

Bakgrunn:Plastposer i hval skaper store miljøbekymringer

Ifølge pressemeldingen holdt det ikke lenger å la all plastemballasje gå til gjenvinning , noe som Øya har gjort siden 2002: Arrangørene så seg nødt til å kutte forbruket.

I løpet av festivalen selges det rundt 400.000 glass med øl og mineralvann, noe som alene utgjør 2,7 tonn plastavfall.

Les saken: Her er festivalguiden for sommeren 2017 - og artistene vi synes at DU må få med deg

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));



Denne saken ble første gang publisert 04/08 2017.

Les også