Kygo minnes Avicii med ny tatovering

Gir den avdøde EDM-stjernen æren for at han er der han er i dag.

Publisert

Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent som Kygo, har tatt sine to første tatoveringer - den ene av dem til minne om den avdøde DJ-en Avicii. 

I et intervju med TV 2 viser artisten frem minnetatoveringen: Aviciis logo på nærmest hånda på den høyre underarmen. 

- Aviciis musikk har betydd ufattelig mye for meg. Det er grunnen til at jeg startet å lage musikk, sier den verdenskjente produsenten og DJ-en til TV 2

Se video øverst i saken. 

Han la også ut bilde av de to tatoveringene på Instagram: 

Viktig med støtteapparat

Kygo er for tiden på turné i USA, hvor TV 2 har møtt ham. 

- Jeg skylder ham nesten det. Det er nesten på grunn av han at jeg driver med det jeg gjør i dag, forklarer han om tatoveringen. 

Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Den suksessfulle DJ-en fra Bergen sier at han er fornøyd med støtteapparatet han har rundt seg, og at han takker nei hvis han føler programmet blir for tettpakket.  

«Orket ikke mer»

Svenske Tim Bergling (28), kjent for de fleste som Avicii, gikk bort 20. april i år. Han ble funnet død på hotellrommet sitt i Oman, hvor han var på reise. 

«Han orket ikke mer», skrev DJ-ens familie i et åpent brev der de fortalte om dødsfallet. 

Dødsfallet preget musikkbransjen sterkt de siste ukene, og lagt hele EDM-samfunnet i sorg. 

Kygo var en av artistene som viste sin sorg i sosiale medier etter Aviciis død, og la ut et bilde med DJ-ikonet, hvor han beskrev ham som en av sine største inspirasjoner. 

Foto: Gabriel Olsen / Contributor/Getty Images

Sluttet å turnere

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for maskineriet han havnet i, han var en skjør fyr som elsket fansen sin, men hatet rampelyset.» skriver Tim Berglings familie i det åpne brevet. 

Avicii har de siste årene vært en av verdens aller suksessfulle og best kjente EDM-artister og DJ-er. Avicii slo gjennom i 2011 med låten «Levels», og har i etterkant produsert en rekke verdenskjente hitlåter.

De siste to årene trakk valgte svensken å trekke seg tilbake fra rampelyset og slutte å turnere, etter å ha slitt med en rekke helseproblemer, noen av dem knyttet til turneringen og artistlivet. 

Denne saken ble første gang publisert 14/05 2018.

Les også