Kjendisveterinær tar oppgjør med egoistisk dyrehold

Reagerer på økende bruk av bur til hund.

FRARÅDER BUR: Bur til hunder er bare til nødstilfeller, mener veterinær Trude Mostue, som heller anbefaler lekegrind eller å sette av et rom i huset til hund som må være alene.
FRARÅDER BUR: Bur til hunder er bare til nødstilfeller, mener veterinær Trude Mostue, som heller anbefaler lekegrind eller å sette av et rom i huset til hund som må være alene.
Publisert

Kjendisveterinær Trude Mostue ber folk begynne å ta kjæledyrenes behov på alvor og tenke seg godt om før de anskaffer hund og katt. Hun reagerer særlig på økende bruk av bur til hund.

Les også: Pårørende plages av hunder på kirkegårder

- Når man må sette en hund i et bur for å tilpasse den etter slik vi lever, mener jeg man har valgt feil kjæledyr. Det finnes mange andre gode alternativer, eller så kan man kjøpe kosedyr på Nille, sier veterinæren til ABC Nyheter.

- Maks tre timer alene

Hun mener det har skjedd en stor endring når det gjelder bruk av bur til hund og sier dette ikke var vanlig praksis for ti år siden. Mostue sier mange hundeeiere får beskjed fra oppdretter om å bruke bur på valper, men dette er råd hun advarer mot. Hun mener god dyrevelferd tilsier at hunder må få røre på seg, være sosiale og følge med på det som skjer.

Til VG sier Mostue at hunder maksimalt burde være alene hjemme i tre timer.

Anbefaler heller lekegrind

Heller enn å bruke bur, vil Mostue anbefale lekegrind eller å sette av et rom i huset til en valp som kanskje klør i tennene og liker å utforske omgivelsene. Bruk av bur som oppholdsplass for hund beskriver hun som dårlig dyrevelferd.

- Kjøp deg hamster i stedenfor

På sin Facebook-side skriver True Mostue at vi må begynne å ta kjæledyrenes behov på alvor. Hun skriver også at de som bor i leilighet ikke kan ha katt.

- De liker seg best når de kan gå ut. De blir gale, apatiske og ulykkelige av å bo i fengsel. Kjøp deg hamster istedenfor. Har du ikke mulighet til å la hunden din gå fritt i ditt hus når du er borte eller sover, skaff deg heller et byrdyr du kan ha kontroll på hele tiden, ikke et dyr som liker å løpe fritt og være med sin familie, skriver Mostue.

Les også: Hunden din skjønner hva du sier – sånn cirka

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2016.

Les også