Gucci dropper pels: - Det er ikke moderne

Slutter med pels i 2018, opplyser motehusets administrerende direktør. NOAH jubler over nyheten: - Fantastisk!

Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Publisert

Det italienske motehuset Gucci opplyser at de vil slutte å bruke pels i produktene sine i 2018. 

- Synes dere at å bruke pels i dag fortsatt er moderne? Jeg synes ikke det er moderne og det er grunnen til at vi har bestemt oss for å slutte med det. Det er litt utdatert, sier administrerende direktør Marco Bizzari til Business of Fashion

Forplikter seg

Gucci signerte onsdag 11. oktober en avtale med Fur Free Alliance (FFA), hvor de forplikter seg til å ikke bruke pels i sine kommende kolleksjoner. 

Les også: Justin Biebers nye pelsjakke skaper sterke reaksjoner

Foto: Silverhub/rex/shutterstock (Shutterstock)

I tillegg skal de bortauksjonere alle de resterende pelsproduktene sine, og inntektene fra auksjonene vil gå til organisasjonene Humane Society International og den italienske organisasjonen LAV, som jobber med dyrevelferd. 

Les også: Kim Kardashian får massiv kritikk for Instagram-bilde

Foto: Antonio Calanni (AP)

- Rett og slett fantastisk

- Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH er norsk representant i FFA, som består av rundt 40 dyrevelferdsorganisasjoner. De jubler over nyheten. 

- NOAH er svært glade for å være med og bidra til bevisstgjøringen rundt respekt for dyr - både i den norske og den internasjonale motebransjen. Nyheten om at Gucci blir pelsfrie er rett og slett fantastisk! sier leder i NOAH, Siri Martinsen, i en pressemelding. 

-  Her i Norge har vår kampanje Mote Mot Pels samlet så godt som hele den norske motebransjen, moteuken i Oslo ble pelsfri i 2010 – og hvert år holder kjente moteprofiler appell i vårt årlige fakkeltog mot pels. Det er svært inspirerende at gigantmerker som Gucci tar steget og blir pelsfrie. 

Siri Martinsen, leder i NOAH, jubler over nyheten om at Gucci blir pelsfritt. 
Siri Martinsen, leder i NOAH, jubler over nyheten om at Gucci blir pelsfritt.  Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Les også: Nye forskrifter gir elefant-forbud i sirkus

Og denne: - Gladnyhet for alle som bryr seg om dyrevelferd

Foto: Riccardo Giordano Sicki / Ipa (Pa Photos)

Denne saken ble første gang publisert 12/10 2017.

Les også