Flaskevannet Smartwater kommer til Norge

Kjendisene elsker det trendy flaskevannet, men ernæringsfysiologer sier det ikke er verken bedre eller verre enn vanlig vann fra springen.

Foto: Vipix / Splash News (Splash News)
Publisert

Du har kanskje sett paparazzibildene av både Khloe og Kim Kardashian, Sofia Richie, Beyoncé og Jennifer Aniston med en flaske fra merket Glaceau Smartwater i hånden. 

Nå kommer trendvannet til Norge, opplyser Coca-Cola Norge til Side2. 

Vannet blir tilgjengelig i butikker i Norge i månedsskiftet januar/februar, men det er ennå ikke klart hva prisen kommer til å ligge på. 

Les også: Derfor smaker Coca-Cola Light og Coca-Cola Zero ulikt

Promoteres av Jennifer Anniston

«Friends»-stjernen Jennifer Aniston er ambassadør for Smartwater og fikk i 2017 en del internasjonal medieomtale for kampanjebildene da hun ble hentet inn som ambassadør.  

Ifølge Coca-Cola Norge er det skuespiller Thomas Gullestad som skal fronte merket sammen med Jennifer Aniston i Norge. 

Vannet vil finnes i to varianter på 600 mililiter-flasker - en naturellvariant og en variant med kullsyre. 

Foto: Smartwater

Flaskevannet er «vapor distilled» eller dampdestillert. Det er en renseprosess som simulerer den hydrologiske syklusen, måten vann renses på i naturen, skriver produsenten på sine egne nettsider.

I prosessen brukes det varme for å gjøre vannet om til damp, noe som skal gjøre at forurensning og mineraler etterlates. Etterpå kjøles dampen ned og vannet kondenserer og blir «renere», og vannet tilsettes også elektrolytter. 

Les også: Side2 tester ny sukkerfri brus- og én energidrikk

- Ikke bedre enn springvann

I artikkel fra britiske Daily Mail om Smartwater, sier imidlertid British Dietetic Association, en fagforening for ernæringsfysiologer, at vannet hverken er bedre eller dårligere enn vanlig vann fra springen. 

Vannet har vært å få kjøpt i Storbritannia siden 2014. 

- Poenget er at det ikke er noen fordeler ved å «avmineralisere» vann, bli kvitt mineralene for så å tilsette dem igjen, uttalte ernæringsfysiolog Rebecca McMannon den gang. 

- Det er ingen indikasjoner på at det er bedre å drikke dette vannet enn noe annet.

Denne saken ble første gang publisert 24/01 2018.

Les også