16-åring brukte hele lønna på familie uten råd til julegaver

- Hun er juleengelen vår.

GLAD JUL LIKEVEL: 10 år gamle Jacob Swetland hadde fått beskjed av moren om at de ikke hadde råd til julegaver i år, det gjorde 16 år gamle Abby Meehan noe med. Foto: Facebook
GLAD JUL LIKEVEL: 10 år gamle Jacob Swetland hadde fått beskjed av moren om at de ikke hadde råd til julegaver i år, det gjorde 16 år gamle Abby Meehan noe med. Foto: Facebook
Publisert

Denne varme historien startet med spørsmålet «Hva har du ønsket deg til jul?» og en tiårings ansikt oppløst i tårer.

16 år gamle Abby Meehan jobbet dobbelt skift i kassa på supermarkedet Baesler’s Market i Terre Haute i Indiana i USA på julaften da hun oppdaget at firebarnsmoren Cory Swetland ikke hadde råd til julegaver til barna sine.

Les også: Alenemoren hadde alt - så kom oljekrisen

- Jeg betalte og sønnen min Jacob på ti år danset rundt meg. Jenta i kassen lente seg ned mot ham og spurte hva nissen kom til å ha med seg til ham i år. Han ble lei seg og jeg fortalte henne at vi hadde måttet ha en samtale dagen før om at nissen ikke kommer til oss i år, forteller moren til ABC News.

Les også: Hjerteskjærende juleønske: Sendte brev med gassballong til sin døde pappa

- Ikke riktig å ikke ha noe å åpne

16 år gamle Meehan ble opprørt over å se den lille gutten så lei seg, og skal ifølge tiåringens mor ha tatt tak i henne og sagt at hun ikke kunne la dette skje. Hun ba så om familiens telefonnummer, noe Swetland ga henne og trodde det var til butikkens julelotteri.

Les også: Eirik (33) og Marianne (34) låner bort huset i jula

Samme kveld ringte 16-åringen til familien og spurte hva tiåringen ønsket seg til jul. Så fikk hun med seg faren sin med ut for å handle.

- Jeg sa at vi må skaffe denne gutten noen gaver, for det er ikke riktig at noen ikke noe å åpne i jula. Vi tok med gavene hjem til dem, og du kan ikke forestille deg ansiktsuttrykket hans. Han hoppet opp og ned, smilte og ga oss minst ti klemmer den kvelden, forteller Meehan.

Les også: Sanders (10) boller ble til 120 julegaver

Artikkelen fortsetter under.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Brukte hele lønna

Inne i presangene lå det spill som gutten hadde ønsket seg, godteri og småkaker. 16-åringen forteller at hun brukte 75 dollar - nesten 700 kroner på dette - noe som tilsvarer hva hun tjener på én uke i jobben sin.

I tillegg bidro 16-åringens mor med å kjøpe gaver til de tre andre barna og med mat for 200 dollar - cirka 1800 kroner.

Firebarnsmoren Swetland sier hun aldri vil glemme gesten fra 16-åringen.

- Jeg kan ikke få sagt nok fine ord om henne. Vi kaller henne juleengelen vår.

Les også: David sender julebrev til avisen for å be om at noen tenker på mammaen hans

Screen9v2

Screen9v2

Screen9v2

Screen9v2

Les også: Jul uten barna: - De første årene var det ille

Denne saken ble første gang publisert 30/12 2016.

Les også