- Vurderer du å kjøpe iPhone? Glem det!

Det er en ny konge i mobilverdenen.

Foto: Versusio.com
Publisert

Samsung er i ferd med å rulle ut sitt nye flaggskip, etterfølgeren til den svært kritikerroste bestselgeren Galaxy S II. Og da Galaxy S3 ble avduket i starten av mai var det starten på et mobiloppstyr som tidligere stort sett har vært forbeholdt Apple -for Samsung hadde virkelig slått på stortromma.

I høysetet var telefonens gigantiske 4,8-tommers Super AMOLED-skjerm i 720p-oppløsning (mer enn en tomme mer enn iPhone), firekjerners prosessor, trådløs lading, en telefon som skal oppføre seg intelligent i respons til ansiktsbevegelsene dine, et kraftig batteri på 2100 mAh, både mye internminne og minnekortplass og et kamera som kan ta 20 bilder i sekundet.

Norges største elektrokjede, Elkjøp, melder at telefonen er utsolgt og at du må sette deg på venteliste om du har ønske om å få tak i et eksemplar innen rimelig tid.

Les også: Dette er den nye supertelefonen

Recombu.com har publisert denne videoomtalen:

- Hever standarden

Og nå har verdens fremste mobiltestere tatt telefonen i nærmere øyesyn, og det er ikke tvil om at telefonen har hevet standarden på det en kan forvente for mobiltelefoner.

- La det ikke være noen tvil: Galaxy S3 er den beste smarttelefonen på markedet. Den har alle tenkelige funksjoner, og den hever standarden når det kommer til hva forbrukere bør forvente når det kommer til batterilevetid, hastighet og mediemuligheter, skriver det anerkjente teknologinettstedet TechRadar i en 17 sider lang test.

Trusted Reviews mener på sin side at Galaxy S3 er «lysår foran» Apples iPhone, mens Stuff Magazine mener at Samsung har klart å knuse Apples etter hvert aldrende stjerne.

- Lever opp til hypen

Testene ser så langt også ut til å mene at telefonen overgår HTCs nyeste toppversjon med det klingende navnet One X. HTC-telefonen har bedre kamera og litt mer solid byggekvalitet, men ellers ser også den ut til å være slått ut av Samsung.

- Den mest hypede telefonen siden iPhone 4S har levd opp til alt oppstyret, og overgår både Apples aldrende stjerne, så vel som alle sine Android-rivaler, sier Stuffs mobilekspert til Daily Mail.

- Galaxy S3 tilbyr den beste Android Ice Cream Sandwich-opplevelsen jeg har sett takket være sin 1,4 GHz firekjernersprosessor, som spiser FullHD-videoer til frokost - og som til og med kan spille denne typen videoer i et pop-up-vindu når du surfer på nett. Tillegg som microSD-kort og større batteri gir den overtaket over One X, og den 4,8-tommers SuperAMOLED-skjermen er skap og livaktig, sier han.

Mange er også svært fornøyd med at det går an å bytte batteri - eller rett og slett ha et ekstra batteri med seg på lange turer. Dette er noe som er en umulighet med iPhone.

TechRadar.com har testet S3s kamera slik:

iPhone er distansert

De fleste mener nå at konkurransen lover godt i forhold til at Apple virkelig må slå på stortromma med iPhone 5, som trolig kommer på markedet i oktober.

- Hvis du vurderer å kjøpe en iPhone 4S: Glem det! Du må vente og se hva Apple kommer opp med i iPhone 5, siden dens 3,5-tommers skjerm og samme pris som da den kom på markedet ikke lenger er akseptabelt, skriver TechRadards Gareth Beavis.

God mottakelse i Norge

Også i Norge har telefonen fått svært god mottakelse. Mobilnettstedet Mobilen/Amobil mener at telefonen har en fantastisk skjerm, at telefonen er lynrask og brukervennlig, at telefonen har mobilverdenens mest nøyaktige GPS og en musikkspiller i toppklasse.

De påpeker også at telefonen faktisk er god på det grunnleggende, noe som ikke alltid har vært en selvfølge på banebrytende toppmodeller som har fokusert litt for mye på andre ting.

De har sammenlignet den direkte med de to nye toppmodellene LG Optimus 4X HD og One X, og er klar på hvem som er den nye kongen.

- Begge de to alternativene har små fordeler og ulemper i forhold til Galaxy S III, og de ligger en hundrelapp eller to lavere i pris. Like fullt er det Samsung som har sydd sammen den aller beste Android-pakken i år hvis vi skal se alt under ett, skriver nettstedet.

Får noen småtrekk

Omtalene av S3 er jevnt over svært gode, men telefonen får et par småtrekk.

  • Telefonens plastdeksel bak senker kvalitetsfølelsen
  • Stemmekontrollfunksjonen S Voice - som er en konkurrent til Apples Siri - er ikke god nok
  • Kameraet kunne vært bedre
  • Ansiktsgjenkjennelsen fremstår som gimmick uten stor nytteverdi

Det påpekes at spesielt at valget av plast har sine fordeler og ulemper, og trolig er et nøye overveid valg. Galaxy S3 er en vesentlig større telefon enn iPhone, men likevel er vekten lavere.

Telefonen er også en anelse dyrere enn sine nærmeste konkurrenter, og kjøpere i Norge må lære seg til lå leve med at selv om telefonen leveres med opp til 64 GB minne, er det bare utgaven med 16 GB du får kjøpt her i landet. Ekstra minne må du selv sørge for med et minnekort.

Det antas at den viktigste nyheten på iPhone 5 vil bli at den vil få støtte for 4G. Det store spørsmålet er derimot om det vil bli en løsning som bare virker i USA, slik som på iPad 3, eller om den også vil kunne brukes på LTE-nettene i Europa. Det ryktes også at iPhone 5 vil få en skjerm i samme kaliber som Galaxy S3 og One X.

Denne saken ble første gang publisert 29/05 2012.

Les også