Volvo 144: Her har Volvo-klassikeren stått i over 30 år

Nå trenger den et nytt hjem - og prisen er hyggelig.

Foto: Privat
Publisert

På slutten av 1960-tallet var dette drømmebilen for familier med behov for en stor og sikker bil.

Volvo 144 var langt forut for sin tid på mange områder. Dyr var den også – så dette var ikke en bil hvermannsen hadde råd til.

De fleste måtte heller nøye seg med en VW Boble eller en Ford Anglia, og kanskje kjøpe Volvoen når den hadde fått noen år på nakken og prisen hadde blitt mer oppnåelig.

Står i USA

På denne tiden var Volvo også i gang med å skaffe seg et bra fotfeste i USA, og det er der dette eksemplaret nå har dukket opp.

Nærmere bestemt i Ana Maria Island. Der har den grønne 144-en tilbrakt de siste drøyt 30 årene parkert i en garasje. Der har den stått – og stått.

LES OGSÅ: Den oser bondetamp hver gang jeg ser den

God tilstand

Den hadde ikke rullet mer enn rundt 170.000 kilometer da den ble parkert. Ifølge selger er det ingen tegn til rust på karosseriet.

Tilstanden for øvrig betegnes som veldig bra i forhold til alderen. Interiøret ser også helt og fint ut. Dette er naturlig nok den amerikanske utgaven av 144, det betyr blant annet at den originalt hadde aircondition. De typiske, amerikanske markeringslysene er også på plass.

LES OGSÅ: Denne lille morsomheten er også amerikansk utgave

Trenger plassen

Batteriet har vært koblet fra hele tiden og bilen har heller ikke vært startet mens den har stått i garasjen. Vi tipper det kan bli et svært spennende øyeblikk når noen skal forsøke å vri om tenningsnøkkelen for første gang igjen ...

– Nå vil faren min ha den ut slik at han får mer plass i garasjen sin, opplyser sønn eller datter som tydeligvis bistår med salget.

Les også: Klikk her for å se annonsen på bilen

Prisene har økt

Prisforlangende er 2500 dollar, eller rundt 15.000 kroner. For det får man et prosjekt som absolutt ser lovende ut.

Prisen på disse bilene har økt kraftig de siste årene og det er langt mellom de fine og hele eksemplarene. Det er heller ikke ofte det dukker opp biler som denne, som har stått i så mange år.

Foran konkurrentene

140-serien til Volvo kom på markedet første gang som 1967-modeller. Den var en radikal endring i forhold til Amazon.

140 ble en umiddelbar suksess og fikk stor betydning for Volvo som bilprodusent. Bilen var langt foran mange av konkurrentene og dessverre gjorde nok også det at Volvo hvilte litt på laurbærene.

Da den ble erstattet av 240-serien for modellåret 1975, var nemlig veldig mye fra 140 med videre.

140-serien ble for øvrig produsert i over en million eksemplarer.

Denne saken ble først publisert på finn.no. Les også:

Denne saken ble første gang publisert 24/06 2013.

Les også