Vil du ta farvel med Ridge?

«Glamour» tas av skjermen etter 18 år - men ikke uten en glamorøs avskjed.

Foto: (Getty)
Publisert

(SIDE2): - Vi ber innstendigst om at dere får med at folk må være greie med folkene våre på sentralbordet.

Slik begynner pressemeldingen fra TV Norge, når de opplyser om at de skal slutte å sende TV-serien Glamour.

- Sviktende seertall og nordmenns endrede TV-vaner har skylda, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride.

Synkende seertall
TV-seerne har kunne fulgt familien Forrester og deres moteimperium på TVNorges siden 1993. Maktkampen mellom de ikoniske figurene Ridge Forrester, Brooke Logan, Stephanie Forrester og Sally Spectra var en viktig del av kanalens ettermiddagssatsing de første år.

Siste program sendes her hjemme 30. november.

- Vi vet at dette vil bli mottatt med ekstrem skuffelse blant Glamours trofaste fans, men dessverre er de ikke lenger mange nok. Seertallene har sunket år etter år, og det må vi ta konsekvensene av, sier McBride.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De siste 11 årene har seertallet falt fra 58.000 seere i snitt per dag til 19.000 så langt i 2011. Det har også trolig sammenheng med at serien ble flyttet i sendeskjema i 2000, fra klokken 18.30 til 14.15.

Kondolanseprotokoll og nettmøte
Den gang førte endringen også til at seerne ble rasende på TV-kanalen, og telefonene på sentralbordet hos TV Norge glødet.

- Jeg håper eventuell vrede hos fansen ikke går ut over de hyggelige medarbeiderne som jobber der. Vi skjønner at dette er veldig trist, og derfor har vi satt opp en egen kondolanseprotokoll på nettsidene våre. Vi vil også arrangere «gravøl» for de mest trofaste tilhengerne. Som et ekstraplaster på såret arrangerer vi en nettprat med Ronn Moss som spiller Ridge Forrester. Vi har fått signaler om at Katherine Kelly Lang, bedre kjent som Brooke, også stiller. Ingen skal måtte brenne inne med noe når serien går av lufta, sier Hanne McBride.

Under kan du se Ridge aka Ronn ta farvel med danske TV-seere.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Denne saken ble første gang publisert 08/11 2011.

Les også