- Vi gjorde noen fatale feil

Espen Bredesen tapte duellen og er ute av «71 Grader Nord».

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): I semifinalen av kjendisversjonen av «71 Grader Nord» sto utfordringene i kø for de fire gjenværende deltakerne.

Kun Didrik Solli-Tangen, Gustav Nilsen, Ole Edvard Antonsen og Espen Bredesen var igjen da finalistene kjempet seg gjennom norsk natur. Foruten flere halsbrekkende stunts kjempet kvartetten mot hardt vært, og etter at Antonsen og Bredesen kom sist inn til mål måtte de to ut i en duell.

- Jeg følte at det var mer en duell mot meg selv enn mot Ole Edvard. Oppgavene jeg skulle løse greide jeg ikke spesielt godt. Jeg var stresset og sliten og det var en presset situasjon, noe som gjorde at jeg regnet feil, sier Bredesen til Side2.

- Jeg begynte å lure på om jeg hadde misforstått oppgaven, siden jeg hele tiden fikk feil svar.

Foto: TVNorge (TVNorge)

- Det var surt
Den tidligere skihopperen gikk tapende ut av konkurransen, og er dermed ikke lenger med i kampen om å bli Norges tøffeste kjendis.

- Det var surt. Jeg hadde vært med lenge og var blitt godt kjent med de andre deltakerne. Vi gjorde det også bra på siste turen, og det var surt å måtte reise hjem. Men jeg har hatt større nederlag og jeg kom fort over det.

Bredesen prøver også å forklare hva som gikk galt.

- Vi gjorde noen fatale feil undervis som gjorde at vi ikke kom oss først til mål. Det du ikke får sett på TV er at båten vår gikk lekk og tok inn vann slik at vi måtte prøve å komme oss inn til land for å pumpe ut vannet. På grunn av store bølger kom vi oss ikke helt inn til land og måtte tømme båten mens vi var ute på vannet.

Vannet som lekk inn i båten skapte problemer på mer en ett vis.

- De såkalte vanntette posene vi hadde tingene våre i var ikke vanntett og alt vi hadde var blitt vått. Vi hadde en pose med ullklær som hadde trukket til seg mye vann og veide minst 100 kilo.

- Maten hadde blitt til deig
Men det var ikke det eneste som gikk galt for de to.

- Og så mistet vi en splint på vogna i sykkelen som gjorde at sykkelvogna ikke hang fast i sykkelen. Vi brukte ti minutter på å mekke noe vi kunne feste vognen med. Da de andre dro forbi oss skjønte vi at vi ikke kom til å greie å ta de igjen.

Det at all maten de hadde var blitt ødelagt av regnet gjorde også sitt til å slite ut kjendisene før de ankom mål.

- Maten hadde blitt til deig. Det eneste vi hadde var væske, men når man har gjennomført en så knallhard fysisk øvelse så må man ta inn noe fast føde, sier Bredesen.

- Det kunne ikke bli verre
Han minnes også at turen bød på problemer i form av dårlig vær, og dette gjorde sitt til at de to fikk problemer oppe på snaufjellet.

- Den natta vi tilbrakte oppe i fjellet var det både storm og regn. Det blåste skikkelig kraftig. Der vi skulle slå telt var det bare stein, og da vi hadde kommet oss inn i teltet og festet det med steiner så hørte vi det buldre utenfor. Det var ganske skummelt. Så klapset teltet vårt sammen og vi måtte opp og ut for å rette opp teltstenger og det regnet og blåste og vi ble våte. Da måtte vi le litt.

- Det er en opplevelse jeg aldri vil glemme. Vi tenkte at nå kunne det ikke bli verre.

Den tidligere toppidrettsutøveren hadde ingen anelse om at det kom til å bli fullt så tøft da han takket ja til å være med i TVNorge-realityen, og minnes at deltakerne diskuterte nettopp dette seg imellom.

- Vi snakket mye om det på turen at det var mye hardere enn vi trodde det skulle bli. Jeg hadde trent med å gå med sekk, men at sekken skulle være så tung det hadde jeg ikke forventet.

«71 Grader Nord» ser du på TVNorge mandag kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 30/04 2012.

Les også