- Trodde jeg skulle dø

Benedicte opplevde sitt livs mareritt like før «71° Nord»-exiten.

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): En etter en har «71° Nord»-deltakerne måtte avbryte reisen mot Nordkapp, og i mandagens episode av realityserien så vi da Benedicte Behring Hansen (25) fra Porsgrunn måtte reise hjem.

Foto: Elin Reitan (Side2)

- Det var selvfølgelig vemodig. Jeg hadde kommet så langt og jeg følte at målet var innen rekkevidde. På den andre side var jeg veldig sliten og på dette tidspunktet hadde jeg ikke mye å gi, sier Benedicte, til Side2.

- Jeg var fysisk og psykisk sliten og tom i kroppen. Jeg hadde ikke krefter i beina.

- Jeg gikk på en smell
I timene før hennes exit hadde deltakerne kjempet seg opp 634 meter høye Mellomtinden på Kvaløya - en affære som Benedicte minnes med en viss anstrengelse.

- Jeg har høydeskrekk og det har jeg alltid hatt. Jeg følte jeg hadde taklet tidligere høydeoppgaver i «71° Nord» bra, men på denne turen gikk jeg på en smell. Jeg stolte ikke på sikkerheten og det var nesten slik at jeg trodde jeg skulle dø, sier hun.

Vel oppe på fjellet klarer ikke Benedicte å holde tårene tilbake, og hun forklarer hvorfor.

- Tårene bare rant nedover kinnene. Jeg følte meg så hjelpeløs mens de andre sto på toppen av fjellet og ventet på meg, forklarer Benedicte.

Den blide Porsgrunnsjenta var imidlertid ikke den eneste deltakeren som fikk en reaksjon da hun klarert opp det bratte fjellet. Realitykollega Grete Dahle Thorsen (25) hyperventilerte mens hun karret seg oppover fjellveggen, og måtte få hjelp av de sikkerhetsansvarlige på stedet for å roe seg.

SE HVA SOM SKJEDDE HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

- Ikke helt rettferdig
Men heldigvis gikk det bra både med Grete og Benedicte. De kom seg begge trygt ned fra Mellomtinden og fikk beskjed av programleder Tom Stiansen at de skulle rangere de andre deltagerne for å avgjøre hvem som skulle møte Cecilie Hegna (39) fra Tønsberg til duell.

Etter at deltakerne hadde stemt på hverandre ble det klart at det var Benedicte som var den utvalgte. Oppgaven besto i å hente puslespillbrikker med en strikk rundt magen, og her var det altså Cecilie som gikk seirende ut av kampen.

- Jeg mener at det egentlig ikke var helt retteferdig fordi strikken ikke var juster etter kroppsvekt. Men sånn er det og man har sett i tidligere episoder at folk har blitt sendt hjem ved tilfeldigheter. Denne gangen hadde Cecilie en liten fordel på meg, sier Benedikte.

Foto: Elin Reitan

Heller ikke da hun tapte greide 25-åringen å holde tårene tilbake.

- Det var rått parti og jeg så at hun lå foran meg. Jeg ga opp på slutten, sier Benedicte som reiste hjem etter at hun var ute av realitykonkurransen.

- Jeg var ikke meg selv
Vel hjemme i Porsgrunn ble Benedicte overrasket over hvordan hun takler overgangen til sitt normale liv.

- Det var veldig rart for vi hadde blitt advart på forhånd at vi kom til å ha det litt tøft når vi kom hjem. Jeg tenkte at det ikke ville ramme meg, men når jeg kom hjem så var jeg ikke meg selv. Jeg var sliten og det ble lite aktivitet de første ukene, og jeg var heller ikke særlig snakkesalig. Jeg tenkte på hva jeg hadde opplevd, sier Benedicte.

I ettertid ble hun imidlertid kjæreste med «71° Nord»-kollega, John Fraser (26) fra Bodø, og Benedicte kan opplyse om at kjærligheten mellom de to blomstrer.

- Det går veldig bra med kjærligheten. Vi bor jo langt fra hverandre så vi savner hverandre mye og det er tøft, men vi har det veldig bra.

«71° Nord» sendes på TVNorge mandager kl. 20:30.

Denne saken ble første gang publisert 05/11 2012.

Les også