- Trodde at å få barn med en av samme kjønn var mer akseptert

Gro Hammerseng om hvordan hun og Anja Edin fikk barn ved hjelp av donor.

Foto: Lars Opstad/Mediehuset Nettavisen
Publisert

(SIDE2): Gro Hammerseng (31) og Anja Edin (31) fant lykken for rundt tre år siden, og ble i 2012 foreldre for første gang.

Edin er lagvenninne med Hammerseng i Larvik, og paret har sønnen Mio sammen.

De valgte å bruke en donor, og synes det var en spesiell måte å bli foreldre på.

Vil gi andre innblikk
Hun har vært åpen om sin seksuelle legning, samtidig som hun tidligere har vernet om privarlivet. Men nå ønsker hun å dele av sine egne erfaringer - og nettopp det er hva hun skal gjøre i TV2s nye realitykonsept Stjernene på slottet i høst.

Hun forteller til Dagbladet at hun har valgt å være åpen nå, fordi «alt skal komme til sin tid».

- Det å snakke om å få barn og være sammen med ei annen jente, har endret seg for meg. Før trodde jeg at det å være skeiv og få barn med en av samme kjønn var mer akseptert og at vi hadde kommet litt lenger i landet vårt, sier Hammerseng til Dagbladet, og fortsetter:

- Nå har jeg funnet ut at når jeg snakker om det, gir det andre et innblikk i prosessen, derfor gjør jeg gjerne det. Det koster meg ikke så mye. Det nok også noe å gjøre med at jeg er blitt eldre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Gledet seg
Til Nettavisen fortalte Gro i 2011 om forventningene til graviditet og morsrollen.

- Det har gått veldig bra så langt. Vi er selvfølgelig veldig glade og går bare og venter. Dette er noe jeg alltid har hatt lyst til, men det har ikke vært den riktige tiden før nå, uttalte Gro Hammerseng til Nettavisen.

Hun snakket videre om mammarollen og forteller at hun nok vil bli en streng mor.

- Jeg har hørt rykter om at man kan ha store planer om både det ene og det andre, men så blir det helt annerledes. Men jeg tror nok jeg kommer til å være litt streng, samtidig som jeg blir en mamma som er til stede og som er varm og kjærlig, sier Gro.

Mer fra Nettavisen:

Denne saken ble første gang publisert 21/08 2013.

Les også