Topp 3 moro-apps til iPhone og Android
Når du er desperat etter å bli underholdt, prøv disse appene.

[Teknofil.no]: Tullete, tøysete og fjasete apper finnes det mer enn nok av i både Android Market og Apple App Store. Ubrukelige også, vil nok mange si, men likevel går de som varmt hvetebrød i app-kioskene.
Etter en eviglang utsiling av apper som lå godt under lavmål i kategorien "tulle-apps", har vi funnet frem til tre favoritter som vi mener kan passere som god mobilunderholdning.
3. plass: Cat Piano (iPhone og Android)
Det er vel heller tvilsomt om Beethoven eller Mozart i det hele tatt ville blitt husket den dag i dag, hvis instrumentet deres hadde vært Cat Piano på mobilen i stedet for et skikkelig klaver. Her får du nemlig "katzenjammer" av verste sort i stedet for wienerklassisistiske underverk når du trykker på tangentene.
Kattepianoet finnes i flere varianter i Apple App Store og Android Market, og går stort sett ut på det samme: Når du trykker på pianotangentene spilles mjaue-lyder. Har du en hund eller en katt hjemme, kan det by på morsomme øyeblikk hvis du tar frem Cat Piano. Kanskje du får svar? Eller hva med å tøtsje borti kattepianoet med mobilen i lomma når du er på restaurant, i butikken, under en forelesning, i kirken, når noen andre snakker i telefonen eller på et viktig møte? Har du Cat Piano for hånden er veien kort til uskyldige pøbelstreker i hverdagen.

iPhone-versjonen som heter Cat Piano (utgiver George Talusan) er den beste vi har testet, og for fullversjonen betaler du 7 kroner. Her kan du velge mellom ulike kattelyder, deriblant en katt med astma og en annen katt som sliter med å hoste opp en hårball. Det høres virkelig ikke bra ut.
Til Android kan du snappe opp gratis-appen Cat Piano Free (utgiver ObjectGraph), som – til tross for at den bare har én skala med mjauing – egentlig gjør samme nytten når det gjelder denne typen underholdning.
2. plass: Zombie Booth (Android og iPhone)
Det finnes en rekke forskjellige tulle-apper som lar deg manipulere bilder. Mest kjent er nok Fat Booth og Aging Booth der du kan gjøre venner og kjente både feite og gamle ved hjelp av et par trykk på skjermen. En morsommere, og ikke minst mer fryktinngytende app, er Zombie Booth (utgiver MotionPortrait) - som finnes både til Android og iPhone.

Her forvandles personen du tar bilde av til en rabiat, glefsende, blodtørstig og skummel zombie. Trykker du på skjermen vil zombien gnaske på fingeren din og grynte misfornøyd over å være fanget i mobilen din. Vi vil sterkt fraråde å vise frem denne appen til små barn, som sannsynligvis vil bli vettskremt over å se mor eller far - eller seg selv - som zombier. Målgruppen er nok heller tenåringer, studenter og voksne. Bilder og animasjoner kan deles på Facebook, Twitter eller e-post, eller lagres på mobilen akkurat som andre bilder eller videoer.
Zombie Booth finnes i gratisversjon til Android og iPhone. En fullversjon kan kjøpes til iPhone for 7 kroner, men dette er bortkastede penger for folk flest.
Til iPhone får du for øvrig Haunted Face (spøkelse), Sumo Booth (sumobryter) og Hour Face (alder) fra utgiveren MotionPortrait, og alle koster under 21 kroner i App Store. Ingen av disse mener vi er verdt pengene, med mindre du synes slike apper er hysterisk morsomme.
1. plass: LaDiDa/Songify (iPhone)
Har du hørt om "den knappen man trykker på" i et studio for å rette opp sure toner i et opptak? Prosessen kalles Auto-Tune, og delvis takket være dette har artister som Britney Spears, Shania Twain og Kanye West klatret til toppen av hitlistene de seneste årene.
Skikkelige Auto-Tune-vocodere, som det kalles på musikkspråket, er imidlertid svært kostbare. En langt billigere variant får du til iPhone, men denne kan på ingen måte sammenlignes med originalen: Dette er bare for gøy.

Appen du må kjøpe heter LaDiDa. Hele greia går ut på at du synger inn i telefonen - med den stemmen du har - og så lar du appen gjøre resten. På forhånd velger du en musikksjanger, mens det du har sunget inn blir renset for falske toner og kjørt ut igjen med rytmer og musikk.
Songify er en annen app fra den samme utgiveren, og den går ut på noe av det samme. Her slipper du å synge, for i stedet skal du snakke inn i telefonen. Den ferdige låta blir derimot sjelden på høyde med en LaDiDa-innspilling, synes vi.
Som underholdning fungerer LaDiDa (og Songify) utmerket, men tro ikke at du vil lande en lukrativ platekontrakt ved å sende inn låtene dine til et plateselskap. Det skal mye, mye mer til. Prisen på LaDiDa i App Store er 21 kroner, men for å utvide sjangervalgene må du ut med flere kroner (7-14 kroner per pakke).
Last ned Songify gratis i Apple App Store
(Dessverre er ingen av disse tilgjengelig i Android Market foreløpig. Ei heller noen gode alternativer.)
Andre tulle-apper vi testet:
Utallige tulle-apper ble skrotet før vi i det hele tatt gadd å laste dem ned. Dette gjelder ikke følgende apper:
Android:Talking Tom, Talking Tom 2, Talking Ben, Talking Gina, Fat Booth, iBeer Free,Bleep!,Drag Toilet Paper,Fart Sound Board.
iPhone:Talking Tom, Talking Tom 2, Talking Ben, Talking Gina, Talking Rex the Dinosaur, Talking Justin Bieber 2, HourFace, HauntedFace, Fat Booth, iCheeseHeadFree, iDragPaper FREE.
Les også: Topp 3 barnespill på mobilen