Tommy friker ut i fjellveggen

- Dette er det jeg har fryktet mest, sier Tommy Steine om den stupbratte klatreturen.

Foto: (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): En aldeles livredd Tommy Steine (40) får et panikkanfall i kveldens episode av «71° nord - Norges tøffeste kjendis».

Nesten 400 høydemeter skal tilbakelegges på klatretur opp Hægefjell ved Nisser i Telemark. Stemningen er spent i gruppa på 10 som deles opp i to lag før de begynner på den utfordrende klatreturen som ender 1022 meter over havet. Det laget som klatrer raskest opp fjellveggen vinner en deilig komfortpris.

Men det er en som sliter betydelig mer med å skulle ta seg opp fjellveggen enn de andre, og det er Tommy.

- Dette er det jeg har fryktet mest, sier han i episoden.

- Ville ikke klatre
Til Side2 forteller Tommy at angsten for fjellvegger kom da han var liten.

- Jeg var på tur med mamma og pappa da jeg var ni eller ti år gammel, og da satt jeg fast i fjellveggen. Det var riktignok bare fem, seks meter over bakken, men det var skremmende nok. Jeg tror det henger i, sier han til Side2.

Han blir rett og slett nærmest lammet når han kommer opp i høyder.

- Jeg sa på forhånd at jeg ikke ville bli med på serien hvis det var klatring involvert, fordi det er så ekkelt. Jeg har nok fjellveggskrekk, innrømmer han overfor Side2.

For stor?
Tommy spøker i episoden om at kroppen hans ikke er bygd for klatring, og frykter at klatreselene ikke kommer til å holde.

- Det er enkelte steder en sånn kropp ikke skal bevege seg uten motorisert hjelp, spøker 40-åringen.

- Jo da, dette sikkerhetsutstyret kan holde en bil, forsikrer klatre- og sikkerhetsleder under opplæringen.

Cato Zahl Pedersen (50) er med på laget til Tommy og ser fram til den luftige turen - det gir inspirasjon til Tommys mer enn gjennomsnittlig høydeskrekk.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Får panikk
Midt i fjellveggen stopper Tommy helt opp, og legger seg inntil fjellet mens han klamrer seg til tauet.

Panikken tar fullstendig over komikeren og det er ingen tvil om at redselen er ekte. Han gråter, puster tungt og skjelver over hele kroppen så tennene klaprer i munnen på ham.

De andre lagkameratene trøster og prøver å motivere ham videre - men om Tommy klarer seg til toppen vites ikke før i slutten av episoden.

Populær
Realityserien er TVNorges flaggskip, og i fjor feiret de ti års jubileum - det fortsetter de å feire ved å lage en kjendisutgave.

«71° nord - Norges tøffeste kjendis» har allerede rukket å bli svært populær.

- Vi hadde veldig gode tall på premieren med et gjennomsnitt på 476.000 seere, sier TVNorges pressansvarlig, Ingerid Medhus, til Side2.

«71° nord - Norges tøffeste kjendis» ser du på TVNorge mandager klokken 20.30.

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2010.

Les også