Tjente 590 millioner på én måned

- Vi oppdaget et hull i markedet.

Publisert

Mange av oss har nok fantasert om å komme opp med den geniale applikasjonen som kan sikre millioninntekten. Dessverre er det nok få av oss som virkelig har både ideen og magen til å gjennomføre et slikt prosjekt.

Men for dem som tør og prøver kan belønningen være enorm, noe det også viste seg å bli for mannen bak applikasjonen, Mailbox, Gentry Underwood.

I mars 2013 solgte nemlig Underwood den under en måned gamle applikasjonen til Dropbox for 100 millioner dollar, eller rundt 590 millioner norske kroner. Og det før den en gang var lansert og tilgjengelig for publikum, skriver det amerikanske magasinet Wired.

Underwood lagde applikasjonen på 37 dager.

Applikasjonen, eller appen om du vil, er en e-postorganisator som skal gjøre det lettere for deg å lese, slette og organisere din innboks. Selv om den første versjonen kun var tilgjengelig for Iphone- og Ipad-brukere, er den nå også lansert for androidetelefoner.

Det finnes utallige epostprogram til smarttelefoner, hva er det «Mailbox» kan gjøre som er helt unikt?

Side3 har testet appen, som per nå kun fungerer opp mot Gmail. I bunn og grunn er det et helt vanlig epostprogram, men med noen detaljer som gjør det enklere å organisere store mengder e-post - som kan være et problem for mange.

Ved å implementere spesielt tre håndbevegelser som arkiverer, sletter og minner deg på epost, har du kort vei til de mest brukte handlingene for å håndtere innboksen. Ved å dra en e-epost hardt til høyre, slettes den, mens et vanlig «puff» arkiverer den. Vi har faktisk aldri opplevd at telefonen har feiltolket bevegelsen.

Men den kanskje mest fiffige funksjonen er at du kan dra en e-post mot venstre og aktivere en slags «snooze»-funksjon, som gjør at du blir minnet på e-posten en valgfri tid senere. Ikke en dum funksjon å ha når du ikke har tid til å svare på sjefens melding med det samme, men vet det er dumt å glemme den til dagen etter ...

– Et hull i markedet

I et intervju med Wired, forteller skaper Underwood at han tror mye av suksessen og forventningene til Mailbox kom av et stort hull i markedet.

– Hvorfor var det dette hullet i markedet, spør du? Vel, faktisk var det smarttelefonene selv som skapte dette hullet. Når en ny plattform blir tilgjengelig, kommer den som oftest med de gamle vanene, der man regner med at forbrukerne vil bruke den nye plattformen på akkurat samme måte som den gamle. Nå viser det seg jo at man bruker telefonen utrolig annerledes enn man bruker sine bærbaremaskiner datamaskiner, noe som skapte en mulighet for oss, forteller gründeren i intervjuet.

100.000 kroner dagen

Men det er ikke bare i USA at pengene strømmer inn til mennesker bak populære apper.

Nordlendingen Håkon Bertheussen står bak det meget populære spillet «Wordfeud» som kom ut for noen år tilbake. I starten av 2012 var det cirka 15 millioner mennesker som hadde lastet ned applikasjonen, og pengene strømmet inn til 29-åringen. Samme året kunne Dagens Næringsliv melde at Bertheussen får 2,70 kroner for hver tusende reklamevisning. Med 35 millioner reklamevisninger i løpet av ett døgn håvet Bertheussen inn nesten 100.000 kroner dagen bare på reklamen. Dette utgjorde allikevel bare 60 prosent av inntektene, skrev DN den gangen.

De resterende 40 prosentene kom fra personer som kjøpte den reklamefrie versjonen for 21 kroner.

Wordfeud-skaperen vant også Ernst & Youngs prisen for årets unge entreprenør i 2012.

Wordfeud er kanskje ikke like populært som da det kom for noen år siden, men at Bertheussen har tjent gode penger på sin «Scribble»-inspirerte app er det ingen tvil om.