Fortsatt preget: – Bakken forsvant under meg
Da hans folkekjære pappa, Yngvar Numme, gikk bort i 2023, kom det som et sjokk. Derfor ble det viktig for Thomas Numme å hedre sin far da han ble deltager i «Kokkeskolen».

Når nå tredje sesong av «Kokkeskolen» ruller over TV-skjermen, er Thomas Numme (55) tilbake i beste sendetid. Motivert av det privilegiet det er å observere selveste Eyvind Hellstrøm (76) fra orkesterplass, nølte han ikke med å sjekke inn på Hurdal Verk folkehøgskole.
– Jeg visste at jeg måtte takke ja til denne opplevelsen. Å få kunnskap som forhåpentligvis sitter hele livet, og ikke minst smake på maten Eyvind lager, er en ære. Jeg følte meg privilegert, forteller Thomas når vi møter ham i forbindelse med premierevisningen av programmet.
I det daglige trives Thomas foran grytene, og han elsker å diske opp med mat som kan putre i timevis.
– Både barn og kone får mat servert hver dag, men jeg er best på rustikke retter som jeg kan bruke god tid på. Så er vi jo et team, det skal være sagt. Kona og barna tar oppvasken etterpå, for det ser jo ikke ut når jeg er ferdig!

Stresset og distré
Å kokkelere under tidspress og mesterkokkens argusøyne, trigget en av programlederens laster her i livet. Jo høyere skuldre, jo mer distré blir 55-åringen.
– Jeg er distré og stresset av natur – det har jeg alltid vært. Og jeg har såpass selvinnsikt at jeg vet at jeg er dårlig til å planlegge. Og jeg er en tidsoptimist – ikke minst. Jeg tror alltid jeg jeg har bedre tid enn jeg har, ler Thomas, som allerede har klart å legge igjen knivsettet på brakka før «Kokkeskolen»-tentamen, og hadde en lei tendens til å miste tråden i hva han holdt på med.

I det daglige er kona, Annette Walther (53), og deres tre barn godt kjent med at ting tar tid.
– Jeg forlater alltid huset tre ganger før jeg kommer meg av gårde – jeg har alltid glemt et eller annet. Jeg møter alltid på en distraksjon på vei ut av huset, så da står jeg der uten lommebok eller telefon. Derfor har jeg noen huskeregler, men det er ikke alltid jeg husker dem heller, forklarer Thomas.
Les også: Vita og Wanda: – Vi tok leiligheten av markedet etter én visning
Farens bortgang
Under første dag av oppholdet, gikk det likevel over all forventning for Thomas. Da de fikk i oppgave å lage en rett som betyr noe for dem, ble valget enkelt. Retten han bestemte seg for å diske opp med for rektor Eyvind og sosiallærer Truls Svendsen (52), har han laget mange ganger før.

Programleder og skuespiller Thomas Numme, disker daglig opp med middag til familien. Da lager han gjerne rustikke gryter som skal putre i timevis.
– Jeg, som de fleste andre, sverget til mye pose- og ferdigmat da jeg studerte. Etter å ha levd på det i noen år, sa pappa: «Nå må du lære deg å lage mat!». Da viste han meg hvordan jeg laget finnbiffgryte, en gryte jeg fortsatt serverer på mørke høstdager. Jeg er veldig glad jeg valgte å lage den, for å hedre min far, forteller Thomas, som fikk masse skryt av Eyvind for retten.
Den folkekjære entertaineren, Dizzie Tunes-legenden Yngvar Numme, gikk brått bort 25. november 2023. Thomas savner faren, som var en inspirasjon og nær støttespiller.
– Det var et sjokk. Bakken forsvant under meg. Selv om han var en voksen mann, så var han utrolig oppegående og livsglad. Jeg trodde han hadde flere gode år igjen, forteller Thomas, som fortsatt er preget av farens bortgang.
– Sorgen blir ikke borte, men med tiden håper jeg den blir lettere å bære, deler han.