Underholdning

Thomas «Fingern» Gullestad reiste fra familien i to måneder: - Det var knallhardt

Skuespilleren er åpen om at det var vanskelig å være så langt unna sine nærmeste. – Vi har giftet oss og fått barn for å være sammen, ikke for å spres for alle vinder.

SUKSESSFULL: På starten av 2000-tallet gjorde Thomas Gullestad stor suksess som DJ i Klovner i kamp. Nå imponerer han som skuespiller.
SUKSESSFULL: På starten av 2000-tallet gjorde Thomas Gullestad stor suksess som DJ i Klovner i kamp. Nå imponerer han som skuespiller. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sist oppdatert

Skuespiller Thomas Gullestad (38) er aktuell som sjefsinvestor i den nye humorserien «Oljefondet» på TVNorge. Programmet ble spilt inn i Litauen over to måneder i fjor vinter, og Thomas forteller at det ikke bare var enkelt å reise fra programleder-kona Jenny Skavlan (32) og datteren Åse (2).

– Jeg var hjemme i Norge annenhver helg. Det var knallhardt og ikke noe gøy i det hele tatt, men så er det verdt det i andre enden når du ser at det blir et bra resultat. Om serien ble dårlig hadde det derimot vært veldig kjipt, sier Thomas til Her og Nå.

Skavlan har også mange jern i ilden, og det var ikke alltid like lett å få hverdagen til å gå rundt med Thomas i Vilnius.

– Jenny viser forståelse, men hun har også ting hun holder på med. Når man har barn er logistikken litt vanskelig å få til å gå opp. Men takket være to par med besteforeldre og søsken som stiller opp, så går det, forteller 38-åringen.

Som mange andre foreldre med mye reising i jobb, røper Thomas at han nok skjemte bort datteren litt vel mye de gangene han var hjemme på besøk.

– Det er jo det klassiske; å gjøre opp for den dårlige samvittigheten. Det kjente jeg på da jeg var i Litauen. At jeg kom hjem med litt for store gaver hver gang, ler han.

Han tror likevel ikke adskillelsen har preget familien nevneverdig.

– Slike ting går heldigvis fort over. Det er ikke noe veldig dramatisk, selv om det kjennes sånn når det står på.

OLJEFONDET: Thomas 
og Kathrine Thorborg 
Johansen har hovedrollene i TVNorges humorserie «Oljefondet», skapt av 
Harald Zwart.
OLJEFONDET: Thomas og Kathrine Thorborg Johansen har hovedrollene i TVNorges humorserie «Oljefondet», skapt av Harald Zwart. Foto: TVNORGE

Vil helst jobbe hjemme

Gullestad tror derimot ikke at det er gunstig å bo fra hverandre så ofte.

– Det er det ikke verdt, men er prosjektet kult nok, må man vurdere det.

Thomas ble først kjent for det norske folk som DJ i det populære bandet «Klovner i kamp». I 2007 flyttet han til Hollywood for å leve av musikken. Nå håper han på å reise tilbake til stjernebyen som skuespiller.

– Jeg føler ikke jeg har slått gjennom med musikk i USA, men jeg bodde der i et par år og var DJ. Det gikk veldig bra. Jeg spilte på fete klubber, men den gangen hadde jeg ingen mål og mening. Jeg ville bare se om jeg kunne leve et liv der. Nå er det litt sånn: «I am back bitches». Jeg vil dra over for et helt annet formål, sier han og gliser sitt velkjente glis.

– Men samtidig er det ikke Hollywood «for alle penga». Det hadde vært helt rått med en rolle der, men jeg vil helst jobbe hjemme – så tett på familien som mulig. Jeg er ikke villig til å ofre så mye familietid, så det er litt lite kompatibelt med det yrket, fortsetter Thomas.

Snart foreldre for andre gang

Til våren blir Jenny og Thomas tobarnsforeldre. Den profilerte skuespilleren vet ikke helt hva han kan forvente seg, men har skjønt at det kan bli actionfylte hverdager.

– Jeg tror det blir dobbelt så hyggelig og dobbelt så masete!

Vesle Åse har skjønt at hun skal bli storesøster, men Thomas er ikke helt sikker på om hun vet hva det innebærer.

– Åse snakker om det, og jeg tror hun forstår det. Det er spennende med babyer, men bare i ti sekunder før hun leker med noe annet. Det er nok lett å bli skuffa over hvor mye skrik og drit det er første året, men det er ekstremt hyggelig med en varm klump man kan tulle med, sier han spøkefullt.

DYKTIG DUO: Thomas 
har vært gift med 
programleder 
Jenny Skavlan 
siden 2014. Denne våren blir de 
tobarns-
foreldre.
DYKTIG DUO: Thomas har vært gift med programleder Jenny Skavlan siden 2014. Denne våren blir de tobarns- foreldre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bratt læringskurve

Thomas fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller da han spilte Jan Baalsrud i storfilmen «Den 12. Mann», regissert av Harald Zwart. Gullestad synes derfor det er ekstra stor stas at stjerneregissøren også er den som har skapt «Oljefondet».

– Jeg elsker å jobbe med Harald Zwart. Han er en utrolig flink, gøyal, spontan og leken fyr. Han er en ti år gammel gutt inne i hodet sitt, og er veldig levende å jobbe med. Du blir glad i ham, skryter multitalentet.

Gullestad er åpen om at han fremdeles har mye å erfare som skuespiller. Læringskurven har vært bratt.

– Jeg tror nok at jeg forstår litt mer av hva det går ut på nå. Man tenker at nå skal jeg spille skuespill og se trist ut. Det er ikke helt sånn det fungerer. Du må lære deg teknikker for å trigge de følelsene. Om du føler deg trist, ser du trist ut. I stedet for å tenke utenfra og inn, må man tenke innenfra og ut, forklarer han.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Terapeutisk

Thomas tror det kan være en fordel i yrket at han er en følsom person.

– Det har nok masse å si og at jeg tør å hente både vonde og gode minner for å skape den riktige sinnsstemningen. Jeg synes det er en veldig terapeutisk arbeidsform, sier TV-stjernen.

Serien hadde premiere 8. januar på TVNorge, men har vært tilgjengelig på strømmetjenesten Dplay siden desember.

Denne saken ble første gang publisert 24/03 2019, og sist oppdatert 22/03 2019.

Les også