Thomas Engeset fra «Alle mot 1» på NRK

Thomas Engeset og familien elsker å sove ute: – Gulpet hans frøs til is

Den tidligere barnestjernen og fallskjermjegeren elsker å sove alene i skogen. – Jeg er en eventyrlysten type, smiler Thomas Engeset til Her og Nå.

<b>THOMAS ENGESET:</b> – Alt som er der nede i byen, uansett om det er lørdagsshow på NRK eller bare det å sykle til barnehagen for å rekke manusmøte, går så unna. Da er det er helt gull å komme seg opp hit, smiler Thomas som har tilbrakt natten på Vettakolltoppen i Oslo.
THOMAS ENGESET: – Alt som er der nede i byen, uansett om det er lørdagsshow på NRK eller bare det å sykle til barnehagen for å rekke manusmøte, går så unna. Da er det er helt gull å komme seg opp hit, smiler Thomas som har tilbrakt natten på Vettakolltoppen i Oslo. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

På en fjellknaus mellom store furutrær og smeltende snøflekker, ligger «Alle mot 1»-programleder Thomas Engeset (33) i soveposen og nyter panoramautsikten over hjembyen Oslo.

Han har tilbrakt natten her på Vettakolltoppen, og har fyrt opp primusen så kaffen er klar når Her og Nå møter ham – 419 meter over en havet – en tidlig morgen.

– Å få sola i fleisen er den beste måten å våkne opp på. Jeg elsker å sove utendørs. Det blir noen netter her i løpet av året, smiler Thomas, og reiser seg opp fra luftmadrassen.

Bor på Alexander Kiellands plass

Han peker ned på sin gamle barneskole på Kringsjå, og mot Alexander Kiellands plass – der han vanligvis tilbringer nettene, i leiligheten han deler med kjæresten Hilde Aass (42) og sønnen Syver (1).

– Når jeg er her oppe tenker jeg alltid at jeg får litt bedre oversikt over livet. Da ser jeg plutselig alt i et annet perspektiv, og tenker: «Hva er det jeg egentlig driver med der nede?» – på godt og vondt. Jeg ser hva jeg stresser for mye med, og hva som er bra. Jeg ser livet mitt – som flyr av gårde i byen – utenfra.

<b>ELSKER PAPPALIVET:</b> «Alle mot 1»-programlederen forteller at han gråter litt hver dag over å få være pappa til lille Syver. – Jeg tenker på ham hele tiden, og ler meg i hjel av han – for han er så rar og god. Det er fantastisk å være pappa, smiler Thomas.
ELSKER PAPPALIVET: «Alle mot 1»-programlederen forteller at han gråter litt hver dag over å få være pappa til lille Syver. – Jeg tenker på ham hele tiden, og ler meg i hjel av han – for han er så rar og god. Det er fantastisk å være pappa, smiler Thomas. Foto: Privat

Denne kjølige vårnatten har NRK-profilen tilbrakt alene her oppe på fjelltoppen i den sørlige Nordmarka. Tidligere har han hatt med både samboer og sønn på overnatting.

– Syver sov over her oppe første gang da han var rundt seks måneder. Men gulpet hans frøs til is, så vi fant vi ut at vi var litt tidlig på'n. I hvert fall på vintertid. Da våren kom, funket det greit en liten stund. Han var såpass liten at han ble liggende der vi la ham. Men da han begynte å krabbe, slet vi med å få ham til å sove i soveposen – for han skulle ut hele tiden. Så nå må vi vente til han klarer å ligge stille. Ellers blir det ikke noe søvn på noen av oss, ler han.

Les også: (+) Koier i Norge – her kan du overnatte gratis langt fra folk

Kjæresten Hilde Aass

<b>DRØMMEDAMA:</b> Under et TV-opptak til NRKs «Sommeråpent» i 2018, sendte Thomas sin kollega Herman Flesvig for å spane på Hilde. Etter å ha fått beskjed av Herman om at hun var en bra dame, møttes de to i resepsjonen på hotellet. Kort tid etter ble de kjærester.
DRØMMEDAMA: Under et TV-opptak til NRKs «Sommeråpent» i 2018, sendte Thomas sin kollega Herman Flesvig for å spane på Hilde. Etter å ha fått beskjed av Herman om at hun var en bra dame, møttes de to i resepsjonen på hotellet. Kort tid etter ble de kjærester. Foto: Privat

Det var friluftslivet som først førte Thomas og kjæresten sammen.

Han har i mange år jobbet som TV-regissør, fotograf og innholdsprodusent – og sommeren 2018 laget han innslag til NRKs «Sommeråpent» med Lars Monsen og Herman Flesvig oppe i den norske fjellheimen. Der fikk Thomas øyene opp for en helt spesiell dame.

– Hun hadde langt, flagrete hår og var en litt værbitt klatrer. Jeg ble helt betatt, selv om hun var rundt ti år eldre enn meg og sikkert ikke var interessert. Jeg sendte Herman av gårde for å spane litt. Så kom han tilbake og sa: «Dette er en bra dame». Senere møtte jeg henne i resepsjonen på hotellet, og vi merket begge at: «Oi, vi er to like fuglehunder som møtes». Og så ble det henne, sier han fornøyd.

Cirka to år senere kom lille Syver til verden.

– Jeg har gledet meg til å bli pappa siden jeg var 16 år. Planen har alltid vært å bli ung pappa, men så ble det ikke sånn. Det som var så «smooth» var at Hilde er mye eldre enn meg – så hun måtte ha unge med en gang vi møttes. Da var det bare å kjøre på, ler Thomas.

Pappalivet ble akkurat så fint som han hadde drømt om.

– Jeg gråter litt hver dag. Nå er jeg en veldig lettrørt fyr også, da. Alle klisjeene bare stemmer. Alt alle sier om at det går så fort, at det ikke går an å beskrive hvor glad jeg er i ham. Jeg tenker på ham hele tiden, og ler meg i hjel av han – for han er så rar og god. Det er helt fantastisk, smiler han.

Les også: Stormforelsket: – Mayoo har veldig lyst på barn

<b>SELDA OG VICTOR:</b> Thomas med «Alle mot 1»-kollegene Selda Ekiz og Victor Sotberg. – De er fantastiske, sier han.
SELDA OG VICTOR: Thomas med «Alle mot 1»-kollegene Selda Ekiz og Victor Sotberg. – De er fantastiske, sier han. Foto: NRK

Programleder for «Alle mot 1»

Livet til Thomas er fylt av ekstremsport og spenning, både på privaten og i jobb. Han har hoppet over 300 ganger i fallskjerm, blant annet.

Og som TV-regissør har han tøyd strikken ved å heise artisten Chris Holsten opp 60 meter over bakken mens han spilte flygel og sang, reist med Charter-Svein i India – og hatt regi på programmer som «Torsdag kveld fra Nydalen», «Underholdningsavdelingen», «Senkveld» og «Alle mot 1».

I fjor mente NRK at Thomas burde bevege seg fra bak kamera til å bli programleder.

– Jeg så ikke den komme. Det var særdeles sjokkerende, men jeg tok gladelig utfordringen. I «Alle mot 1» får jeg utløp for mye av det jeg har lyst til å få gjort. Nå får jeg for eksempel sett hvor mange frisbeekast man bruker på tvers av Hardangervidda. Da fikk jeg meg tre døgn på tur i skauen, betalt av «krinken». Det er jo perfekt for en fyr som meg, en eventyrlysten type som trenger at det går litt unna i livet.

Å bli programleder for et av NRKs mest sette programmer, innebærer også at det nå er flere som kjenner igjen Thomas på gata og i butikken. Det er han vant med.

I starten av tenårene var han nemlig superstjerne for alle norske barn etter å ha spilt rollen som den pinglete «Kjell Jensen» i én julekalender og to filmer med «Olsenbanden jr.».

– Det var veldig trykk den gangen. Jeg kunne ikke gå på butikken i fred, for det var så mange som ville stoppe meg. Da var det ikke masse TV-kanaler og smarttelefoner, så alle så på «Olsenbanden jr.». Uansett hva jeg gjør på TV i dag, kommer det aldri til å bli like voldsomt. Da spilte jeg også en karakter som var helt motsatt av den jeg er, mens i «Alle mot 1» er jeg jo bare meg. Uansett synes jeg det er hyggelig å bli gjenkjent, for det betyr at folk koser seg med programmet, smiler han.

Les også: Benny fra Olsenbanden favoriserte én biltype

Spilte Kjell i «Olsenbanden jr.»

Etter årene som den pinglete «Kjell» i «Olsenbanden jr.» og en trygg og god oppvekst hjemme i Oslo, ønsket Thomas å få en skikkelig utfordring.

Som 17-åring trente han derfor til opptak til det knallharde regimet i fallskjermjegertroppen.

<b>KJELL JENSEN:</b> I starten av tenårene spilte Thomas rollen som «Kjell Jensen» i enormt populære «Olsenbanden jr.». Her med motspillerne Aksel Støren Aschjem og Lars Berteig Andersen i 2003 i forbindelse med spillefilmen «Olsenbanden jr. går under vann».
KJELL JENSEN: I starten av tenårene spilte Thomas rollen som «Kjell Jensen» i enormt populære «Olsenbanden jr.». Her med motspillerne Aksel Støren Aschjem og Lars Berteig Andersen i 2003 i forbindelse med spillefilmen «Olsenbanden jr. går under vann». Foto: NTB

– Jeg tror ingen trente mer enn meg før det opptaket, jeg gikk «all in» – noe så innmari. Hele russetiden lot jeg være å drikke, og hadde tights under russebuksa. Så da vi var ferdige med russetreff på Tryvann, gikk jeg rundt et hjørne og dro av meg russedressen – la den i sekken og løp hjem. Jeg var helt besatt av å skulle få det til og trente livsskitten ut av meg, forteller han.

Den harde treningen ga resultater, og Thomas besto opptaket med glans.

– Det var det viktigste året i livet mitt. Du ser bare hva det gjør med gjengen i «Kompani Lauritzen», som går gjennom en lightversjon av det samme regimet i bare noen få uker. Så det å være 18 år og være i tjenesten i ett år, var helt utrolig, smiler han.

Opplevelsen var med på å forme Thomas, som hverken er redd for en utfordring eller det å jobbe hardt for å nå sine mål. I tillegg til å være «Alle mot 1»-programleder, drive egen YouTube-kanal og fortsette med TV-regi, skal han den 25. juni i år arrangere en ny singelfestival – for 400 personer på idylliske Hadeland.

– Tanken bak «Singelfestivalen» er rett og slett at folk skal få seg kjæreste. Det finnes 1,4 millioner single nordmenn. Mange trives sikkert med det, men det er også veldig mange som savner noen å dele livet med. Det har vært så stort og fantastisk for meg å finne den personen. Så hvis jeg kan bidra til at andre får oppleve det samme, så skjønner jeg ikke hva jeg kan gjøre som er flottere. Det gir meg veldig mye energi å tenke at vi kanskje skal få til noen nye kjærestepar der ute, smiler den driftige NRK-kjendisen.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2022, og sist oppdatert 11/05 2022.

Les også