The Handmaid's Tale vant beste dramaserie på politisk ladet Emmy-utdeling

Den dystopiske tv-serien «The Handmaid's Tale» vant pris for beste dramaserie på en Emmy-utdeling der president Donald Trump ble kritisert i taler og vitser.

Foto: Jordan Strauss (AP)
Publisert

"The Handmaid's Tale» ble sammen med miniserien «Big Little Lies» kveldens store vinnere på den 69. 

Emmy-utdelingen som gikk av stabelen i Los Angeles natt til mandag norsk tid. Seriene vant fem priser hver. 

I tillegg til årets dramaserie, vant «The Handmaid's Tale» priser for kvinnelig hovedrolle (Elisabeth Moss) og birolle (Anne Dowd), manus og regi i en dramaserie.

Foto: Buckner/variety/rex/shutterstock (Shutterstock)

«Big Little Lies» tok hjem prisen for beste miniserie og regi i miniserie. Nicole Kidman tok hjem prisen for kvinnelig hovedrolle og Laura Dern for birolle i samme serie.

Les også: Kysset alle snakker om etter Emmy-utdelingen

Foto: Frederic J. Brown (AFP)

Svensk seier

Den svenske skuespilleren Alexander Skarsgård vant pris for beste mannlige birolle i en miniserie for sin rolle som en voldelig ektemann i serien «Big Little Lies».

Julia Louis-Dreyfus vant for sjette gang prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie for sin rolle som ekspresident Selena Meyer i den politiske parodiserien «Veep».

Inkludert Emmy-priser Louis-Dreyfus har vunnet for andre roller, blant annet som Elaine i «Seinfeld», er hun nå en av dem som har vunnet flest Emmy-priser, like mange som skuespiller Cloris Leachman. «Veep» vant dessuten prisen for beste komiserie.

Foto: Broadimage/rex/shutterstock (Shutterstock)

Politisk brodd

Selv om det er tv-serier og underholdning som står i fokus på Emmy-utdelingen, fikk politikken nærmest like mye oppmerksomhet.

Ikke så rart kanskje, når årets Emmy-vert var Stephen Colbert, som til vanlig leder programmet «The Late Show with Stephen Colbert» på den amerikanske tv-kanalen CBS.

I programmet er han som regel ikke nådig i sin kritikk av president Trump, og han var ikke mindre kritisk på Emmy-utdelingen. I tillegg til flere vitser av Colbert selv, dukker tidligere pressetalsmann Sean Spicer opp for å gjøre narr av sin tidligere sjef.

Flere stjerner møtte brukte dessuten sin runde på den røde løperen til å vise støtte til unge immigranter ved å bære en blå sløyfe. Ifølge American Civil Liberties Union, er sløyfen en oppfordring til den amerikanske Kongressen om å vedta en ny lov for å beskytte unge immigranter.

Trump opphevet DACA-programmet, eller Deferred Action for Childhood Arrivals, i forrige uke, noe som har utløst en protestbølge over hele USA.

Alec Baldwin parodierer Trump på settet til "Weekend Update: Summer Edition". 
Alec Baldwin parodierer Trump på settet til "Weekend Update: Summer Edition".  Foto: Rosalind O'Connor/NBC via AP

Trump ble heller ikke tilsidesatt av vinnerne. Alec Baldwin vant pris for sin parodi av Donald Trump i sketsj-programmet «Saturday Night Live», og Kate McKinnon vant for sin tolkning av Hillary Clinton i samme serie.

Les også: Sjekk ut antrekkene fra Emmy-utdelingen

Historisk

Emmy-utdelingen bød også på flere historiske vinnere. Donald Glover vant to priser for tv-serien «Atlanta». Både regi og mannlig hovedrolle gikk til Glover. Han ble med det den første afroamerikaneren som vant regiprisen for en komiserie, ifølge flere amerikanske medier.

Foto: Janet Gough / Aff-usa.com (Pa Photos)

Lena Waithe ble den første afroamerikanske kvinnen som vant en pris for manus i en komiserie, for serien «Master of None». Hun vant prisen sammen med medskaper Aziz Ansari. Sterling K. Brown tok hjem prisen for mannlig hovedrolle i serien «This Is Us», som den første afroamerikanske mannen siden 1998.

(©NTB)

youplay

Denne saken ble første gang publisert 18/09 2017.

Les også