Syk jente ble bedt om å slutte og google kreften som til slutt drepte henne

Tryglet legene om hjelp, men ble oversett.

Publisert

(SIDE2): Bronte Doyne døde av kreft i mars 2013, 19 år gammel. Hun døde av en kreft kalt Fibrolamella hepatocellular carcinoma, en sjelden leverkreft som kun rammer 200 mennesker på verdensbasis hvert år.

Tenåringen hadde en operasjon i september 2011 hvor de fjernet en svulst, og hun ble fortalt at hun ville bli helt frisk igjen. 16 måneder senere døde hun.

Det er imidlertid først nå at det blir kjent at tenåringen ba om hjelp, og at hun selv var sikker på at kreften hadde kommet tilbake. Da ga imidlertid legene henne beskjed om å slutte å google sine egne symptomer, melder Daily Mail.

Egen research

Til tross for at legene fortalte Bronte at hun kom til å bli helt frisk, følte Bronte at hun ikke fikk nok informasjon om sykdommen. Da tok jenta og moren saken i egne hender, og begynte å google kreften. Det var flere artikler som viste til at denne typen kreft ofte kommer tilbake, og de to konfronterte legene med funnene.

Da ble Bronte fortalt at hun ikke hadde noe å bekymre seg for.

Moren til 19-åringen går nå offentlig ut med tekstmeldingene datteren sendte i tiden før hun døde. Noen få uker før det tok slutt sendte hun blant annet meldingen «Jeg trenger noen svar. Jeg vil vite hva som foregår. Det er noe som er galt, og jeg er lei av alt sammen».

UNG: Bronte ble bare 19 år gammel før hun døde. Foto: Facebook

Fikk rett

Moren til ungjenta forteller at sykehuset hun ble behandlet på ikke ville gi henne smertestillende, og at forsøk fra familien om å presentere ny forskning rundt sykdommen ble avvist.

- Det var ikke snakk om en ubetydelig liten nettside på Google. Dette var informasjon godkjent av Det Hvite Hus og i andre respekterte publikasjoner. Likevel ble ikke informasjonen  tatt alvorlig. Da jeg prøvde å fortelle en av legene hennes at noe måtte gjøres, ble jeg bedt om å slutte å søke, sier hun til Daily Mail, før hun legger til:

- Hennes frykt for at symptomene var kreftrelatert, og at de kom til å drepe henne, viste seg å være riktige.

Sykeshuset,  som behandlet Bronte, har i ettertid innrømmet at de må begynne å ta hensyn til internett, og at de ikke hørte nok på advarslene som ble gitt underveis.

Syk igjen

Sykehuset legger seg flate, og beklager kommunikasjonen.

- Vi beklager at kommunikasjonen mellom sykehuset og Brontes foreldre ikke fungerte godt nok. Vi hørte ikke godt nok etter, og skulle ha skaffet henne eksperthjelp mye tidligere, sier de til Daily Mail.

Nå håper moren at Brontes historie kan hjelpe flere sykehus til å unngå lignende situasjoner.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om lignende saker!