Svenske kvinner vakrest?

Norske kvinner får svensk konkurranse om Norges største modelloppdrag.

Foto: Erik Faukland
Publisert

Solariumkjeden Brun og blid har vært i Side2s søkelys i det siste på grunn av en fem år lang kamp mellom kjeden og kjendiser som har stilt opp for Brun og blid.

Men nå ser konflikten ut til å være løst.

- Vi kommer kun til å bruke våre egne modeller som er kåret til «Miss Brun og blid» fremover, sier administrerende direktør Thorbjørn Frantzen i Brun og blid.

For 2010 er det Beate Tislavoll Haga (28) som er den nye frontfiguren og vindusmodellen i 130 solsentre (se bildene lenger ned i artikkelen), og jakten på 2011-modeller er allerede godt i gang.

- Vi mener det er mange vakre og sjarmerende kvinner i befolkningen som vi ikke nødvendigvis finner i modellbyråer, og nettopp avvik fra standardmålene i modellhusene har vært noe av drivkraften bak konkurransen, sier Frantzen.

Foto: (missbrunogblid.no)

Svenske jenter melder seg på

Det er imidlertid ingen automatikk i at dette blir en norsk jente, og Brun og blid opplyser at de norske modellene har fått kraftig konkurranse fra svenske kvinner.

Foto: (Brun og blid)

De siste ukene har stadig flere svenske kvinner meldt seg på konkurransen.

- Svenske kvinner er i likhet med norske kvinner kjent som vakre. Det er ingen grunn til å nekte disse innpass i konkurransen. Det skaper bare enda mer konkurranse og jeg tror og håper at norske kvinner tåler å bli sammenlignet med svenske tjejer, sier han.

Månedlige vinnere

Brun og blids modellkonkurranse løper gjennom hele året, og det kåres en finalist hver måned. I september var det Valentina Bozhdaraj (20) fra Kristiansand som gikk seriende ut av den første delfinalen.

Den endelige vinneren, som blir frontfigur i 130 solsentre og i nasjonale kampanjer og 200 000 kroner rikere, kåres i løpet av sommeren 2011.

3762

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2010.

Les også