internett

Success Kid meme: Slik ser han ut nå

Bildet av Sammy Griner er brukt tusenvis av ganger.

Foto: (Flickr)
Publisert

Du har garantert sett han, kanskje til og med laget dine egne versjoner av morsomheter med hans bilde som bakgrunn. Han er Success Kid – eller Sammy Griner, som er hans egentlige navn.

Bildet av lille Sammy som forsøker å spise sand, ble tatt av hans mor Laney, og det var også hun som la ut bildet på Flickr. En gang tilbake i 2007, da han var en liten 1-åring.

Det tok ikke lang tid før bildet dukket opp over alt, i form av mer eller mindre vellykkede memes - og Sammy ble en internett hit. Eller, Success Kid ble en kjendis. Et kjapt google-søk gir over 200.000 treff.

Sammy har selvsagt ikke blitt noen gamling ennå: I fjor dukket han opp i rampelyset igjen, åtte år gammel. Han deltok da i en kampanje for å samle inn penger til sin egen far, Justin. Faren, som var dødssyk av leversvikt. Han fikk diagnosen i 2009 og måtte til dialyse seks timer hver dag, noe som koster penger i forsikringslandet USA.

Moren ønsket ikke i starten å bruke sønnens kjente fjes, men med tiden ombestemte hun seg – og nærmere en million kroner har kommet inn.

- Jeg tenkte at det kunne være en positiv ting for innsamlingen vår, dette er faren til den babyen som har fått så mange mennesker til å smile. Faren hans er helten hans, han gjør alt for at han skal føle seg bedre, fortalte Laney til ok.uk da kampanjen ble kjent i fjor.

I august i fjor ble faren operert og fikk en ny lever, og alt skal nå gå rette veien.

- Det er fantastisk å se hvor verdensomspennende appell bildet av Sammy fremdeles har, så mange år etter.

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016.

Les også