Subwoolfer skal ta Eurovision med storm

Avslører hemmeligheten bak kostymene

Til nå har ikke den kuriøse MGP-duoen avslørt sin identitet. Her og Nå har slått av en eksklusiv prat med de maskerte ulvene.

SUBWOOLFER: Det er de utenomjordiske ulvene i Subwoolfer som skal representere Norge under Eurovision i Torino i mai. Med låten «Give That Wolf a Banana» er de en av favorittene til å gå av med seieren i årets konkurranse.
SUBWOOLFER: Det er de utenomjordiske ulvene i Subwoolfer som skal representere Norge under Eurovision i Torino i mai. Med låten «Give That Wolf a Banana» er de en av favorittene til å gå av med seieren i årets konkurranse. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB
Publisert

19. februar ble det klart at den maskerte duoen Subwoolfer skal representere Norge, som de første utenomjordiske vesener, under Eurovision-finalen i Torino i mai.

Eurovision 2022 blir arrangert 10. mai, 12. mai og 14. mai 2022.

Ifølge de velkledde ulvene, har de nemlig trådd sine valpesko på en planet med langt mindre tyngdekraft enn vår egen. Brødrene Keith og Jim skal ha møttes på månen for 4,5 milliarder år siden. Siden skal de ha «erobret universet med musikken sin».

Les også: Dette må du vite om Melodi Grand Prix-artistene 2022

Eurovision 2022

Ved hjelp av tolk, har Her og Nå slått av en prat med Jim – den høyeste av de intergalaktiske superstjernene.

– Hvordan blir det å opptre under Eurovision?

– Nå har vi spilt på mange tusen scener rundt omkring i galaksen, men å endelig få opptre på den største scenen av alle, blir helt magisk! Showet vårt kommer til å bli ut av en annen verden, avslører Jim.

– Vår største drøm akkurat nå er å sikre Norge seier i Eurovision. Vi tror nok noen er sjokkert over at en så utenomjordisk låt vant MGP, men vi har jo fulgt godt med på trendene ute i galaksen, så vi vet hva vi driver med.

<b>GOD MORGEN NORGE:</b> De har ennå ikke tatt av seg de gule maskene i offentligheten. Selv da de hjalp Wenche Andersen på «God morgen Norge»-kjøkkenet, beholdt de antrekket på.
GOD MORGEN NORGE: De har ennå ikke tatt av seg de gule maskene i offentligheten. Selv da de hjalp Wenche Andersen på «God morgen Norge»-kjøkkenet, beholdt de antrekket på. Foto: Privat

Skal vi tro duoen, har de lagt bak seg hektisk turnévirksomhet de siste 4,5 milliarder årene. Å bli universets aller største stjerner, kommer nemlig ikke gratis. De har likevel rukket å snuse på høydepunktene fra Norges egen MGP-historie.

– Dere går inn i rekken av legendariske norske MGP-vinnere. Hvilken tidligere vinner har gjort størst inntrykk?

– Nora Brockstedt er den som har inspirert oss mest. Vi prøvde å lage en sang som lignet så mye som mulig på «Voi Voi», men fikk det ikke helt til. Så resultatet ble «Give that wolf a banana», forteller Jim.

Les også: MGP Christian Ingebrigsten om usikkerheten: Mob­bin­gen har satt uhel­bre­de­li­ge spor

Keith er optimistisk

Ved første øyekast kan det se ut til at gutta med de kritthvite tennene og spisse ørene har nervene under kontroll og en selvtillit ut av en annen verden. Overfor Her og Nå, letter de litt på solbrillene.

– Hvordan står det til med selvtilliten før en så prestisjefull konkurranse?

– Keith er den optimistiske av oss, han er skråsikker på at vi kommer til å vinne hele greia, mens jeg er redd for å få prestasjonsangst og glemme dansetrinnene. Vi har fått tusenvis av kommentarer på YouTube, under musikkvideoen vår, fra fans fra inn- og utland som heier på oss. Det hjelper en del på nervene, understreker Jim.

For en enkel jordboer, er det vanskelig å se forskjell på de gule «brødrene». Men det kan altså se ut til at det er mer enn høyden som skiller dem.

– Jeg setter stor pris på at broren min er så flink til å finne opp dansetrinn. Jeg hermer bare etter det han gjør, innrømmer Jim.

Det er vanskelig å komme utenom de svært så kryptiske svarene fra MGP-vinnerne, og gjentatte forsøk på å komme litt under den banan-gule huden til de utenomjordiske ulvene, mislykkes. Men litt letter de på sløret overfor Her og Nå.

<b>ERIK OG KRISS:</b> Det spekuleres heftig rundt hvem som skjuler seg bak ulvemaskene i Subwoolfer. Eurovision-entusiasten Per Sundnes er overbevist om at det er rapduoen Erik og Kriss
ERIK OG KRISS: Det spekuleres heftig rundt hvem som skjuler seg bak ulvemaskene i Subwoolfer. Eurovision-entusiasten Per Sundnes er overbevist om at det er rapduoen Erik og Kriss Foto: Jan Petter Lynau/VG

Les også: Tore Strømøy: – Jeg var på nippet til å få platekontrakt

Hemmeligheten bak kostymene

– Kan dere avsløre en hemmelighet om dere selv?

– Ja, dressene våre bare er noe vi bruker på scenen og når vi skal pynte oss. Det samme med solbrillene, uten alt dette på, ser vi ganske kjedelige ut …

Det har de siste månedene vært ville spekulasjoner om hvem som gjemmer seg bak maskene i til MGP-duoen Subwoolfer. Overraskende var det nemlig ikke alle som lot seg overbevise av det gjennomarbeidede imaget til måne-ulvene. Erik og Kriss, Ylvis-brødrene og Gaute Ormåsen og Ben Adams er noen av de mest hyppige gjetningene blant selvutnevnte detektiver der ute. Foreløpig har ingen av de aktuelle navnene bekreftet ryktene som har oppstått.

– Det spekuleres heftig rundt deres skjulte identitet – er det noen som er på sporet?

– Mange spør hvem vi er under maska, men vi holder alltid maska når vi får det spørsmålet, svarer Jim kryptisk.

Vegard og Bård Ylvisåker er kjent for sin stemmeprakt, humor og unike evne til å imitere andre. De har ikke minst allerede gjort stor suksess med en sang om et annet dyr i den norske faunaen, nemlig «The Fox». Subwoolfer gir Her og Nå et subtilt hint om at nettopp Ylvis-brødrene kan gjemme seg bak maskene når vi spør om det er noen kjente nordmenn de ønsker å gjøre stolte med sin MGP-deltagelse.

– Vi vil gjerne gjøre Jan Egeland stolt over landet sitt, er svaret.

<b>BRØDREDUO:</b> Ylvis-brødrene har tidligere kledd seg ut som rever i forbindelse med låten «The Fox». Har de nå gått for ulvekostyme? Mange er overbeviste om at det er Vegard og Bård Ylvisåker som står bak den nye hiten. 
BRØDREDUO: Ylvis-brødrene har tidligere kledd seg ut som rever i forbindelse med låten «The Fox». Har de nå gått for ulvekostyme? Mange er overbeviste om at det er Vegard og Bård Ylvisåker som står bak den nye hiten.  Foto: Reuters

Les også: (+) – Da jeg møtte min manns bror, slo det gnister

Skjuler Ylvis brødrene seg bak maskene?

I 2013 publiserte Ylvis musikkvideoen til sangen «Jan Egeland» – en hyllest av den kjente politikeren og menneskerettighetsforkjemperen, Jan Egeland. I dag er den humoristiske hyllesten sett av over 19 millioner verden over.

<b>GAUTE ORMÅSEN:</b> Flere mener de kjenner igjen Gaute Ormåsens` særegne stemme. Selv tror han det er Ylvis-brødrene.
GAUTE ORMÅSEN: Flere mener de kjenner igjen Gaute Ormåsens` særegne stemme. Selv tror han det er Ylvis-brødrene. Foto: Thomas Andersen/TV 2
<b>ULV I FÅREKLÆR?:</b> Det har vært vanskeligere å spore opp hvem som eventuelt synger sammen med Gaute Ormåsen. A1 artist Ben Adams blir av flere trukket frem som potensiell kandidat. 
ULV I FÅREKLÆR?: Det har vært vanskeligere å spore opp hvem som eventuelt synger sammen med Gaute Ormåsen. A1 artist Ben Adams blir av flere trukket frem som potensiell kandidat.  Foto: Shutterstock editorial

Selv om det er mye som peker mot de verdenskjente humorbrødrene, er det likevel én stemme mange mener å gjenkjenne bak den gule masken. Nemlig brumunddølen Gaute Ormåsen, som stakk av med andreplass i «Idol» i 2003. Den profilerte artisten har nemlig en særegen autotune stemme som minner mistenkelig mye om Jim. Til Her og Nå avkrefter Gaute rykteflommen.

– Jeg sier som jeg gjør til alle som spør: Jeg skulle virkelig ønske det var meg, men jeg tror dessverre det er Ylvis.

Om Gaute, med sine 189 centimeter, står bak den høyeste av Subwoolfer-duoen, er det mange som tror den vesentlig lavere Ben Adams fra A1 står bak den andre. De to skal nylig ha jobbet sammen med samme musikkprodusent og er begge nær venn av Christian Ingebrigtsen. Ben, som påståelig står bak alteregoet Keith, tok andreplassen i «Skal vi danse» i 2012. Det kan forklare hvorfor det ifølge Jim er Keith som er danseløven av de to.

Britiske Ben Adams, som er bosatt i Norge, kommenterer ryktene til Her og Nå.

– Det går mange rykter, det er sikkert. Jeg skulle ønske jeg kunne sagt det var meg. Men uansett hvem det er, så synes jeg de skal holde seg anonyme for alltid – det er en del av sjarmen, mener artisten.

Til nå har hverken artistene selv, NRK eller Subwoolfers plateselskap Universal signalisert når maskene eventuelt skal falle og duoens identitet avsløres.

Denne saken ble første gang publisert 04/04 2022.

Les også