Sommerprat med Sportskommentatoren Christian Paasche

– Jeg lå i steinurene og spydde

Christian Paasche (54) gledet seg til å kjøre ski midt på sommeren, men feriedrømmen holdt på å bli knust av oppkast.

<b>CHRISTIAN PAASCHE:</b> – Det blir jobbing før hytta på Sørlandet venter, forteller TV 2s Christian Paasche.
CHRISTIAN PAASCHE: – Det blir jobbing før hytta på Sørlandet venter, forteller TV 2s Christian Paasche. Foto: Erik Edland, TV 2
Publisert

Vi har tatt en prat med ulike kjendiser om deres sommerplaner! Denne gangen er det sportkommentator Christian Paasche sin tur, og her får du et innblikk i hans sommerminner, samt hvor han ferierer.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Det jeg har gjort siden 2004: Kommentere Tour de France! Etterpå blir det ferie på hytta med familien. Hytta ligger på Lamholmen, en liten øy mellom Lyngør og Tvedestrand.

– Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Jeg drikker det meste – og spiser det meste! Jeg er nokså enkel der. Sjømat er deilig. Reker og krabber er blant favorittene. Øl drikker jeg, med eller uten alkohol, og et glass vin smaker også godt.

Les også: Arne Scheie minnes Gunnar Grimstad: – Han var min læremester

<b>GUTTA PÅ TUR:</b> – Vi koste seg under Tour de France i 2019, forteller Christian (t.h.) som var med Thor Hushovd (t.v.), Dag Otto Lauritzen og Johan Kaggestad.
GUTTA PÅ TUR: – Vi koste seg under Tour de France i 2019, forteller Christian (t.h.) som var med Thor Hushovd (t.v.), Dag Otto Lauritzen og Johan Kaggestad. Foto: Erik Edland, TV 2

Omgangssyke på ferie

– Ditt beste sommerminne?

– Det er alle dagene jeg har opplevd med flott vær på hytta. Da er det deilig å ligge i vannet og nyte øyeblikkene.

– Ditt dårligste sommerminne?

– Det var da jeg var rundt 10 år og gledet meg til å reise til Stryn for å stå på ski. Jeg hadde lenge drømt om å ha ski på bena om sommeren, men det ble en tøff start. Jeg fikk omgangssyke og lå i steinurene og spydde mens kameratene mine hadde det gøy. Det gikk tre dager før jeg kom meg opp på breen.

– Hvor går drømmereisen?

– Hytta! Ingenting slår skjærgården.

– Hvilken bok får plass i kofferten din?

– Jeg har sluttet å ta med bøker. De blir aldri lest. Men jeg husker den siste boken jeg leste. Det var «Seierherrene» av Roy Jacobsen. Det var en veldig bra fortalt historie.

– Din første sommer-forelskelse?

– Jeg var forelsket i en jente på den andre siden av bukten på hytta. Vi var en stor gjeng med barn og unge fra hyttene som var mye sammen i ferieukene. Jeg hadde et godt øye til en flott jente. Hun ferierer fortsatt i det samme området.

Les også: (+) Forholdet var over, jeg holdt bare ut for barnas skyld. Så dro vi på jentetur

Jobbet på gartneri

– Hvilken sang får deg opp av solsengen?

– Jeg er glad i musikk med fart og rytmer, men husker aldri hva låtene heter. Tenåringsdøtrene mine har nok gitt meg opp der.

– Beskriv en perfekt sommerdag!

– Solen varmer inn på soverommet. Jeg koker kaffe og ser utover havet før jeg tar et morgenbad. Etterpå blir det vannsport med familien, før jeg slapper av uten å ha en eneste plan for hva jeg skal gjøre. Det å kose seg ved sjøen er sommer for meg.

– Hva var din første sommerjobb?

– Faren til en i klassen hadde et gartneri. Han trengte hjelp til å fylle små nettingposer med solsikkefrø. Posene ble kjøpt av kunder som hengte dem ut til fuglene. Jeg pakket posene etter at de var fylt, men allerede etter to dager klarte jeg å kutte meg i en finger. Da ble det slutt på den jobben!

Denne saken ble første gang publisert 11/07 2023.

Les også