Sophie Elise oppsøkte mannen som trakasserte henne på nett

- Jeg blir trist på vegne av denne mannen vi møtte.

UBEHAGELIG: Det ble ubehagelig for bloggeren å stå ansikt til ansikt med mannen som seksuelt trakkaserte henne på nett.
UBEHAGELIG: Det ble ubehagelig for bloggeren å stå ansikt til ansikt med mannen som seksuelt trakkaserte henne på nett. Foto: Foto: Sophielise.blogg.no
Publisert

(SIDE2): I tv-serien «Haterne» på TV 2 får flere kjente personligheter muligheten til å møte menneskene som gjemmer seg bak brukerkontoene som slenger stygge kommentarer på nettet.

Denne gangen var det toppbloggeren Sophie Elise sin tur. I regi av TV-kanalen fikk hun møte mannen som tidligere har seksuelt trakassert henne på nettet.

Ubehagelig

Bak brukernavnet «Rullekake Lefserull» hadde en mann i femti-årene gjemt seg, og delt kommentarer som blant annet gikk på Sophie Elises utseende.

Ved flere anledninger har han sagt at hun ligner en oppblåsbar puledukke, og at jenter som som ser slik ut kun duger til én ting.

Da Sophie Elise møtte mannen på en parkeringslass med et kamerateam på slep, var ikke mannen interessert i å trekke noen av påstandene tilbake.

- Jeg har mine meninger, og de står jeg for. Nå når jeg møter deg, ser jeg riktignok at du virker litt mer oppegående enn jeg trodde, men jeg står inne for det jeg skrev, sier mannen i programmet.

Det får kjæresten til Sophie Elise, Robin Johansson, til å se rødt.

- Hva er det du kaller kjæresten min? Så snar disse kameraene er av skal jeg gi deg et slag, sier Robin, før han blir dyttet unna av Sophie Elise.

Trist på hans vegne

I går kveld tok Sophie Elise til sin egen blogg for å dele tanker rundt møtet som ble vist på tv-skjermen.

- Hver dag går jeg til en arbeidsplass hvor jeg blir trakassert, og man kan jo si at jeg har valgt det selv, men hvorfor har jeg det? Det er ingen som velger å få stygge kommentarer etter seg, og det er ikke noe man burde tåle fordi man er en offentlig person. Offentlige personer er ikke en egen rase, skriver Sophie Elise på bloggen.

Videre forteller bloggeren at hun slettes ikke er sint på mannen som slengte de stygge kommentarene til henne på nettet. Tvert imot, så er bloggeren bekymret for hvordan han har det nå.

- Jeg er trist på vegne av denne mannen vi møtte. Jeg håper han har det greit. Jeg ser ikke på han som et ondskapsfullt menneske, og jeg håper virkelig ikke at folk går til angrep mot ham på noen som helst måte. Jeg vil heller at vi lærer av dette, og er snille mot hverandre, skriver hun.

- Det er en grense

I etterkant av episoden har også bloggeren Mamma til Michelle tatt bladet fra munnen for å stå opp mott netthetsen hun opplever på daglig basis.

- Da jeg gikk inn i denne bransjen visste jeg godt hva som ville skje. Jeg gikk fra å være en liten jente med mange venner, til plutselig å bli et av de største mobbeofrene i landet, skriver hun.

Videre skriver Anna Rasmussen at hun reagerer på at flere av de som skriver stygge kommentarer til henne er eldre enn henne selv. Det gjør det hele ekstra sårende.

- Jeg trodde vi lærte barna våre å være snille, og behandle andre slik man selv ønsker å behandlet. Vi har hele tiden et så stort fokus på å unngå mobbing på skolene, men jeg tror vi alle glemmer å fokusere på den aldersgruppen som er verst, skriver hun, før hun legger til:

- Det er en grense for hva je gogså klarer å tåle før jeg bryter sammen. Åpne øynene deres folkens. Få en slutt på det, før det er for sent.

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2015.

Les også