Snowboarder filmer at hun blir jaget av bjørn, men er videoen ekte?

Youtube-brukerne er skeptiske.

Publisert

(SIDE2): Australske Kelly Murphy (19) la søndag ut en snowboardvideo av seg selv fra et skianlegg i Japan. Videoen går nå viralt, men det er ikke snowboard-ferdighetene til Murphy som får oppmerksomhet.

- Freaket helt ut

Videoen viser nemlig at 19-åringen har en bjørn bak seg. Bjørnen følger etter henne nedover bakken, men forsvinner etter hvert som Murphy får bedre fart på snowboardet.

«Herregud! Jeg gikk gjennom snowboardvideoene mine og så at en bjørn jager meg! Jeg ble nesten spist! Dette var på Hakuba 47 i Japan, og ble filmet i går. Vær forsiktig, folkens,» skriver Murphy på Youtube.

Selv sier hun at hun ikke så bjørnen før hun så gjennom vidoen.

- Jeg freaket helt ut da jeg så det, sa hun til 9news.

Men er videoen ekte?

I kommentarfeltet under videoen ser vi at mange mener at videoen er falsk, og at man hører det godt på bjørnelydene. I tillegg mener noen at bjørnen dukker opp der det er enkelt å redigere den inn. 

- Jeg ler av alle som tror denne er ekte, skriver en.

- Og den neste Oscar-vinneren er BJØRNEN, skriver en annen.

Andre spør om det i det hele tatt finnes bjørner i det området. En lokal turoperatør skriver at de finnes, og at de ofte blir sett på sommeren.

Foto: Kelly Murphy/Youtube
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES OGSÅ: Denne lappen ga gjesten frysninger

Denne saken ble første gang publisert 11/04 2016.

Les også