SnapKollektivet: - Vi ønsker å vise hvordan livet som ung kvinne i dag egentlig er
- Det må være bra nok å leve et helt vanlig liv, sier Linn Rosenborg (33).
(SIDE2): «Nå har jeg sånn angst.»
Slik begynner Carina Behrens (27) sin aller første videosnutt for «SnapKollektivet», en nyoppstartet Snapchat-konto hvor 11 kvinner deler sine tanker, drømmer, oppturer, nedturer og hverdagslige utfordringer.
– Vi har laget et en felles Snapchat-konto i håp om å inspirere til et mer åpent og tolerant samfunn. Et samfunn hvor det er greit å vise følelsene sine. Et samfunn hvor det er greit å være annerledes, være åpen om det som er vanskelig, og et samfunn hvor det å være seg selv skal være mer enn greit nok, sier Behrens.
LES OGSÅ: Erna Solberg: - Enkelte føler seg provosert av kvinner som gjør det bra

- Det må være bra nok å leve et helt vanlig liv
SnapKollektivet ønsker å være en motvekt til det perfekte og polerte. En motvekt til livet vi ser på sosiale medier, der alle er tilsynelatende vellykkede og lykkelige hele tiden.
LES OGSÅ: - Jeg fikk høre at jeg var ei oppmerksomhetssyk hore

Prosjektet gikk live på søndag, og følgerne fikk da være med Carina på en helt vanlig dag i Stockholm, der hun bor og jobber som tekstforfatter. Mandag, dagen etter lanseringen, har SnapKollektivet fått over 900 følgere.
- Vi ønsker å vise hvordan livet som ung kvinne i dag egentlig er. Det må være bra nok å leve et helt vanlig liv. Et vanlig liv med oppturer, nedturer og utfordringer, sier Linn Rosenborg (33) til Side2.
Rosenborg er en av de 11 kvinnene som skal brette ut privatlivet sitt på Snapchat i ukene som kommer.
- Vi er 11 veldig forskjellige damer, men vi har én ting til felles: Vi har alle utfordringer i hverdagen. Og det er helt greit, sier Rosenborg.
Bekymret for tilbakemeldingene
Rosenborg blogger for Nettavisen, og brenner selv for å skape et bedre debattklima for kvinner.
«Når du får meldinger fra kritikere (la oss kalle dem det) med bastante påstander om at du må være psykisk syk fordi de er uenig med noe du har skrevet om asylpraksisen, flyktningekrisen eller seksuell diskriminering, sitter det litt langt inne å skrive innlegg dagen etter om angstanfallet du hadde på Rimi for en uke siden,» skriver Rosenborg på bloggen sin.
Nå gjør hun det likevel. På SnapKollektivet forteller hun om at hun har gått i terapi i mange år, og at hun gruer seg til å slutte. Hun viser frem enkelte av kommentarene hun har fått fra lesere av bloggen, kommentarer som går på utseende og kjønn, og sier at det er vanskelig å ikke la seg påvirke av det.
- Det blir jo et paradoks, at jeg ønsker å skape åpenhet, men er livredd for å bli dømt. Det er enklere å skrive om en sak jeg engasjerer meg i enn å skrive noe personlig om meg selv.
- Er du redd for hvilke tilbakemeldinger du vil få etter SnapKollektivet?
- Ja, veldig. Det er veldig skummelt. Men derfor er det også viktig å være med på dette, for å ufarliggjøre og synliggjøre at det er helt greit å slite i hverdagen. Det er vanlig, og det er greit å snakke om det.
Se et klipp fra Rosenborgs Snapchat-story her:
Screen9v2
LES OGSÅ: Sophie Elise: - Jeg var syk, og sykelig opptatt av å endre på eget utseende