Slo 14.476 spillere - vant 4,5 millioner

- Det har ikke helt gått opp for meg, sier 25-åringen til Side3.

Foto: (Faksimile: Fulltiltpoker.com)
Publisert

14.479 spillere meldte seg på hovedturneringen i Full Tilt Pokers turneringsserie FTOPS. Det ga en samlet premiepott på 49 millioner kroner. Etter 23 timers spill sitter en 25 år gammel nordmann, som på Full Tilt kaller seg «SirMad», igjen med 4,56 av disse millionene.

- Jeg er ganske tom nå, egentlig, forteller han til Side3.

Nordmannen overlevde 14.476 av spillerne før han etter om lag 22 timers spill satt igjen med kun «blur5f6» fra USA og «GIAMPP» fra Italia som eneste motspillere.

Inngikk en avtale
Da begynte partene å diskutere en avtale, slik at premiepengene ble fordelt litt jevnere. Dette er vanlig i slike storturneringer.

«blur5f6» satt med 60,4 millioner i sjetonger, mens «GIAMPP» hadde 31,6 millioner og «SirMad» 16,6 millioner. Det var med andre ord «blur5f6» som satt i best forhandlingsposisjon.

«SirMad» fikk 805.440 dollar, hvilket tilsvarer 4,56 millioner kroner, mens «blur5f6» fikk 6,5 millioner og «GIAMPP» 4,7 millioner kroner.

Dermed var det kun seieren og de resterende 370.000 kronene å spille om.

- Jeg tror at den avtalen ble bra. Det ble store summer der. Jeg holdt nesten på å spille videre, men et par kompiser fikk meg til å innse at det var snakk om ganske mye penger.

Endte på tredjeplass
«SirMad» endte raskt all-in med toerpar mot italienerens sjuerpar. Bordet hadde ingen hjelp å tilby, dermed endte «SirMad» på tredjeplass. Men det hadde han altså 4,5 millioner grunner til å være fornøyd med.

- Han som endte opp med å vinne, så jeg faktisk på som en av de svakere spillerne på bordet. Men han var vanskelig å spille mot, han ga seg aldri. Han andre var kjempegod, forteller 25-åringen, som er bosatt i Oslo.

«SirMad» ble faktisk nummer 23 i samme turnering for ett år siden. Han har likevel aldri vært i nærheten av å vinne så mye penger som han gjorde nå.

- Det meste jeg har vunnet på én turnering før, er et par hundre tusen.

Feirer med middag
- Hvor god er du i norsk målestokk?

- Det er vanskelig å si. Jeg er vel ikke av de beste i Norge, men rett under. Jeg har ikke all verdens med resultater. Jeg spiller nesten ikke turneringer, heller. Dette var den første siden WCOOP (mesterskapsserien til PokerStars, red. anm.).

- Hvordan skal dette feires?

- Det blir en middag med gode kompiser og noen øl. Så får vi se hva som skjer. Det er ikke sikkert det blir så lang kveld, men det blir nok en bra en, sier «SirMad» til Side3.

Denne saken ble første gang publisert 21/02 2011.

Les også