Kvinnedagen

Sju TV-serier og filmer du bør se med rå kvinner i hovedrollene

Disse anbefaler vi definitivt i anledning kvinnedagen 8. mars!

STERKE KVINNER: Sansa Stark og Brienne of Tarth er to karakterer som markerer seg i sesong sju av Game of Thrones.
STERKE KVINNER: Sansa Stark og Brienne of Tarth er to karakterer som markerer seg i sesong sju av Game of Thrones. Foto: HBONordic
Sist oppdatert

Det er kvinnedagen, og vi er gira på å binge serier og filmer med sterke, kule kvinner i hovedrollene. Det er dagen hvor kvinner skal hylles, og det gjør vi selvfølgelig hos Side2.

Sjekk ut denne listen hvis du lurer på hva du skal se på TV i kveld, etter at du har vært ute og gått i tog💪💪💪

Les også: 10 TV-dødsfall som fikk oss til å gråte

Foto: Twentieth Century Fox

1. «He named me Malala»

Tilgjengelig på Netflix

I dokumentaren «He named me Malala» får vi et innblikk i livet til den pakistanske menneskerettighetsaktivisten Malala Yousafzai. Filmen følger henne fra tiden i forkant av Talibans angrep på henne og frem til i dag, hvor hun er tidenes yngste fredsprisvinner.

For de som ikke kjenner til Malala fra før, er hun internasjonalt kjent for kampen hun kjemper for jenters rett til utdanning og for engasjementet for å forbedre rettighetene til kvinner i Pakistan.

Foto: Netflix

2 «Marvel's Jessica Jones» (sesong 2 kommer 8. mars)

Tilgjengelig på Netflix

I «Marvel's Jessica Jones» følger vi privatdetektiven Jessica Jones, en avdanket superhelt som forsøker å få hjulene til å gå rundt i New York.

Se trailer under.

THE HANDMAID'S TALE: Den enormt populære serien kan sees på HBO. 
THE HANDMAID'S TALE: Den enormt populære serien kan sees på HBO.  Foto: Hulu / HBO

3. «The Handmaid's Tale»

Tilgjengelig på HBO

Serien er basert på en roman av Margaret Atwood og er satt til et dystopisk fremtidsscenario, der fruktbarheten har sunket drastisk og antallet spontanaborter er skyhøye. Fruktbare kvinner tvinges derfor til å leve som konkubiner i hjemmene til kristenkonservative, rike kommandører og familiene deres. Vi følger Elisabeth Moss i rollen som Offred, en mor som blir tatt til fange, fratatt datteren og tvunget inn i det kvinnefiendtlige systemet, og kampen hennes mot styresettet.

Se trailer under.

4. «Ladies first - Historien om Deepika Kumari»

Tilgjengelig på Netflix

Denne dokumentaren fra 2017 tar for seg historien til Deepika Kumari, en jente som vokste opp i fattigdom i den lille landsbyen Ratu i India. Da hun var 18 år gammel ble hun verdens beste kvinnelige bueskytter.

GAME OF THRONES: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen i Game of Thrones.
GAME OF THRONES: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen i Game of Thrones. Foto: Hbo/kobal/rex/shutterstock (NTB scanpix)

5. Game of Thrones

Tilgjengelig på HBO

Har du ikke fått med deg denne snakkisen, er det virkelig på tide. HBO-suksessen Game of Thrones tar for seg den episke historien om ni familier som kjemper om jerntronen og kontrollen i det fiktive landet Westeros, samtidig som at det man trodde var en utdødd fiende gjenoppstår etter å ha vært sporløst forsvunnet i flere tusen år. Serien domineres av en rekke sterke kvinnelige karakterer i hovedrollene som styrer med hard hånd og gjerne går over lik for å få det som de vil.

THE CROWN: Claire Foy som dronning Elizabeth II i sesong to av The Crown.
THE CROWN: Claire Foy som dronning Elizabeth II i sesong to av The Crown. Foto: Netflix

6. The Crown

Tilgjengelig på Netflix

De to første sesongene av The Crown tar for seg de tidligere årene av dronning Elizabeth II sitt liv som regent i Storbritannia. Claire Foy spiller hovedrollen som dronning Elizabeth. Serien har fått gode kritikker og følger den britiske tronarvingen fra rett før 1952, året hun ble kronet til dronning, og fremover mot nåtiden. Planen er at serien totalt skal bestå av seks sesonger og 60 episoder. De to første er nå tilgjengelig.

Se trailer under.

Foto: Knut Koivisto / Nordisk Film

7. Millennium-trilogien

Tilgjengelig på Netflix og Viaplay (leiefilm)

Millennium-trilogien er basert på Stieg Larssons krimromaner, og følger den egenrådige hackeren Lisbeth Salander i hovedrollen. Hun bistår gravejournalisten Michael Blomkvist, som har blitt dømt for injurier, når han får i oppdrag av industrimagnaten Henrik Vanger å se nærmere på niesen Harriets mystiske forsvinning sommeren 1966. Mens de graver i den uløste gåten, oppdager Lisbeth og Michael at historien er ganske mye blodigere og omfattende enn det de på forhånd kunne forestilt seg.

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2018, og sist oppdatert 08/03 2019.

Les også