Sjekk hvor du nå kan spare masse penger

Aldri før har det vært så billig å handle på nett. Stor oversikt!

Foto: (Thinkstock.com)
Publisert

Den forhatte tollfrigrensen på 200 har ikke vært justert siden 70-tallet, og skulle egentlig ha vært på rundt en tusenlapp nå om den hadde fulgt normal inflasjon.

Les også: Over 75.000 kjemper mot tollgrensen

Men tross denne lave grensen, som gjør at du får en ganske kraftig smell om du kjøper varer som koster over 200 kroner, er netthandel nå noe som er mer lønnsomt enn noen gang - spesielt hvis nettbutikken tar betalt i amerikanske dollar eller britiske pund.

Rekordbillig
Torsdag ettermiddag er kursen på britiske pund 8,76 kroner, noe som er det laveste som er registrert noen gang.

Les også: Norske kroner mot ny historisk rekord

Dollaren er på sin side på 5,25 kroner, noe som i nyere tid bare ble slått en kort periode da finanskrisen sto på som verst. Så sent som i juni i fjor måtte du betale over 6,70 kroner for den samme dollaren.

Det vil si at du på 10 måneder har fått rabatt på over 20 prosent på amerikanske varer, og på samme tid har pundet falt rundt 10 prosent - og faktisk 7 prosent bare siden februar i år!

Mindre å spare på euro-butikker
Euroen er også betydelig billigere enn den var på sitt dyreste i årsskiftet 2008/2009, men har sammenlignet med dollar og pund holdt seg relativt stabilt.

Om du går i de rette nettbutikkene, er det derfor veldig mye å spare. Og spesielt innenfor kosmetikk og underholdning er det til dels store summer å spare.

Mye er overraskende billig
På en lang rekke hårprodukter kan du få ting levert i postkassen til rundt halv pris av det du må betale hos frisøren, og på Blu-ray og DVD er det enorme prisforskjeller. Den Jersey-baserte nettbutikken Play.com selger for eksempel to DVD-filmer til like over 50 kroner ferdig levert i postkassen.

Den enorme «dingsebutikken» DealExtreme selger alt mulig rart som fysiske butikker gjerne tar enorme avanser på, til småpenger - og de sender det hjem til deg gratis, uansett om beløpet skulle være på under én dollar - dog med noe lang leveringstid.

Promotion:
I Nettavisens medlemsklubb Norgespasset kan du spare enda mer på netthandel med ekstra rabatter i over 150 nettbutikker. Sjekk her

Noen populære nettbutikker
Noen av de mest populære nettbutikkene som benytter seg av dollar og pund finner du i listen under.

Har du tips til andre gode nettsider? Del dine tips i kommentarfeltet!

Det finnes også en lang rekke nettbutikker, spesielt amerikanske, som ikke sender til utlandet. Det er likevel ingen grunn til bekymring, du kan «lure» mange av dem gjennom å bruke spesielle tjenester. Mer om dette kan du lese her.

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2011.

Les også