ÅPNER OPP I PODKAST

Siri Kristiansen om svaret fra kjæresten: – Jeg ble lynforbanna

Siri Kristiansen (43) om å bli forlatt av faren, oppveksten på Bjølsen i Oslo – og den store forelskelsen.

<b>SIRI KRISTIANSEN:</b> Siri Kristiansen understreker at selv om faren forlot henne, har hun alltid vært grunnleggende lykkelig.
SIRI KRISTIANSEN: Siri Kristiansen understreker at selv om faren forlot henne, har hun alltid vært grunnleggende lykkelig. Foto: TV 2
Sist oppdatert

– Det var så ikke traumatiserende fordi opplevelsen for meg var god. Men den snikende bevisstheten om at han faktisk ble der og at vi mistet kontakten, det løste han på verst tenkelige måte, egentlig, sier Siri i podkasten Summa Summarum.

– Så skjedde det såpass snikende at det ikke har festet seg som en sånn «der forandret jeg meg som menneske». Jeg vet ikke hvem jeg hadde vært hvis jeg ikke hadde opplevd det.

I radiodokumentaren «Pappa på perrongen» fortalte hun for noen år siden om da hun som 11-åring var med faren og broren på 16 år på ferie i Toscana.

Bare noen timer før de skulle reise hjem fra ferie, fortalte faren at han ikke skulle bli med tilbake. Barna måtte ta toget gjennom Europa alene.

Komiker, programleder og forfatter

Kjent fra podkasten «Siri og de gode hjelperne», «Huskestue» og «Arveoppgjøret».

Vært også med i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» og «Kompani Lauritzen».

Bor i Son

Gift med Espen, mamma til Signe og Jesper

Se mer

– Jeg var 11 år, og opplevde det som kjempegøy og veldig spennende å ta toget gjennom Europa med brodern og kompisen hans. Jeg var ikke et øyeblikk redd, skjønte ikke hvorfor mamma sto på perrongen i Oslo og sa «hva skjer!?». Han hadde jo all frihet til å søke et liv i Italia, men han kunne kanskje fulgt ungene hjem, må jeg legge til som mor, sier Siri.

Etter dette snakket ikke Siri med faren på over 15 år. Foreldrene ble skilt, og faren flyttet til Italia.

– Den gang skjønte ikke jeg at dette skulle være en av de siste gangene jeg skulle se ham. Der og da tenkte jeg «Du skal ha mer ferie i Italia? Det skjønner jeg kjempegodt. Vi tar toget, ikke noe problem», tenkte jeg.

Les også: (+) Stiller opp i undertøy: – Jeg har en jobb jeg elsker, gode venner, en mann jeg elsker, hus og bil. Og så har jeg denne kroppen. Ække det bra?!

Et lykkelig barn

Siri hadde en fin barndom på Bjølsen i Oslo, hun husker barndommen som utelukkende lykkelig.

– Jeg var mye ute, med venner og på skolen. Det var ingenting som plaget meg.

Til og med skilsmissen tenkte hun positivt om. «Tjoho, da får jeg to steder å bo, og jeg får pappa for meg selv. Konge!», tenkte jeg. Jeg var et ekstremt lykkelig barn.

Faren husker hun som en følsom og morsom mann, men han var en mann som syntes alle rundt seg var irriterende.

– Han foraktet på en måte verden, som jeg heldigvis ikke har arvet 100 prosent, men bare 50. I det ligger det også mye humor og følelser rundt det, og jeg kan kjenne meg igjen i mye, forteller hun til programleder Kjersti Kvam og psykolog Ragnhild Bang Nes i podkasten.

– Jeg trodde jeg kom til å oppleve det som en lettelse at han døde. Jeg ville ikke fikse det forholdet. Det var jeg ikke interessert i.

Folk trodde hun kom til å angre for du hun ikke hadde tatt mer kontakt.

– Jeg var helt sikkert på at det jeg gjorde var riktig. Også når han døde var det akkurat det. Jeg følte ikke at jeg mistet noe da han døde.

Les også: Siri Kristiansen ble forlatt av faren

Forelsket i mange år

I tjueårene møtte Siri kjæresten Espen, som hun i dag er gift og har to barn med. Hun falt pladask første gangen hun så han, men det tok mange år før de to ble et par.

Siri+Espen=sant! I 2020 giftet Siri og Espen seg etter 13 år sammen. 
Siri+Espen=sant! I 2020 giftet Siri og Espen seg etter 13 år sammen.  Foto: Privat bilde

– Jeg ble forelsket i ham første gang så ham, jeg husker jeg så han gå på brygga i Son, på utsiden av en utekafé. Jeg husker til og med hva han hadde på seg og måten han gikk på. Og det falt jeg for der og da. Men han er en veldig stille type, og jeg er ikke noen storsjekker akkurat, så det var ikke sånn at vi akkurat ramlet inn i hverandres armer umiddelbart, sier 43-åringen, og legger til at hun var forelsket i sju-åtte år før de to ble et par.

– Han var alltid øverst på lista, og uansett hvem jeg var sammen med, tenkte jeg at hvis Espen ringer på og sier «det er deg», så går jeg der og da.

Så møtte de to på utestedet Oliven i Son.

– Espen var flørtete, som han var i perioder. Så sa jeg «jeg merker at du flørter. Jeg kan godt bli med deg hjem, men jeg har mensen, bare så du vet det». Det hadde jeg ikke, jeg skrøt på meg mensen der og da for å sjekke om han fortsatt var interessert. Det var ikke noe problem, bare å bli med hjem.

Les også: Fysioterapauten til Siri Kristiansen: "Derfor går du ikke ned i vekt"

Passiv-aggressiv og romantisk

Etter dette sa Espen at hvis hun trengte å overnatte på hotell i Son en annen gang, så var det bare å si ifra. Det var første gang de utvekslet nummer.

– Hvis du trenger å overnatte på hotellet mitt i Son, så må du si ifra. Så sendte jeg melding en uke eller to etterpå og spurte om å sjekke inn på hotellet. Han sa at det passet dårlig, for han skulle treffe en dame i Moss.

– Jeg ble lynforbanna og sendte en ganske sint melding. Og tenkte at «nå brant jeg den brua», forteller Siri.

Etter noen dager ringte Espen åtte ganger. Han sa at han ikke klarte slutte å tenke på Siri, han hadde avlyst daten i Moss.

– Det er kjempehyggelig. Men da vil jeg at du ringer meg i morgen, når du er edru. Ber meg ut på date, så går vi på den daten, på den daten blir vi kjærester. Og så skal vi være sammen for bestandig. Så la jeg på.

– Dagen etter ringte han og ba meg på date. Han overnattet hos meg, og vi har vært sammen siden. Så jeg vet ikke om han egentlig elsker meg. Det er en passiv-aggressiv og romantisk historie, i bunn og grunn, ler Siri.

Hør podkasten Summa Summarum her

NB: Klikk.no og Kamille er begge eid av Story House Egmont

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2022, og sist oppdatert 08/06 2022.

Les også