Sex jeg, nei? Aldri!

Unge med kjønnssykdommer nekter for å ha hatt sex.

Foto: (Crestock)
Publisert

(Side2): Vi er nettopp ferdig med å feire en av kristendommens helligste høytider. Den stammer fra Josef og Marias hardnakkede benektelse for at det hadde vært noen som helst seksuell aktivitet mellom de to, til tross for at et barn var på vei.

Og skal vi tro en ny kjønnssykdomsundersøkelse fra University of Kentucky, gjengitt i blant annet ærverdige The Washington Post, er det flere som forsøker seg på den samme unnskyldningen. Undersøkelsen baserer seg på tester av hele 14.012 personer på en snittalder på rundt 22 år fra hele USA.

Av de undersøkte viste det seg at rundt 6 prosent hadde en kjønnssykdom, men det er først når disse ble undersøkt nærmere at det ble interessant:

4,6 prosent av de med kjønnssykdommer nektet for å ha hatt sex i løpet av det siste året - og utrolig 5,9 prosent hevdet at de aldri har hatt sex i det hele tatt.

Det er riktignok et lite forbehold her: En har i utgangspunktet definert sex som vaginalpenetrasjon, og at noen derfor bare har gjennomført en «Bill Clinton» er selvfølgelig en mulighet.

Forskerne har med bakgrunn i dette konkludert med at en ikke kan stole på de unges selvrapportering om seksuell aktivitet i forbindelse med undersøkelser av kjønnssykdommer. De mener derfor at «rutinemessige kjønnsykdomsundersøkelser kan være nyttig og nødvendig» uavhengig av om en selv innrømmer å ha hatt sex.

Kanskje noe å tenke på neste gang du hører påstanden «jeg testet meg nettopp!».

Denne saken ble første gang publisert 04/01 2011.

Les også