Se for en søt koala

Vitset om å ta en koala med seg hjem. Se video her.

Foto: (Getty Images)
Publisert

(SIDE2): Allerede første dag under Australia-besøket, koste hertuginnen av Cornwall med en kenguru, så det var bare et tidsspørsmål før Camilla også skulle få nærkontakt med en av landets andre kjæledegger, koalaen, skriver Daily Mail.

Da hun omsider fikk den ni måneder gamle, foreldreløse koseklumpen Matilda i armene, falt Camilla pladask, og vitset om at hun ville smugle med seg koalaen hjem til London.

- Ta den største du!
Prins Charles’ koala, fire år gamle Kao, var ikke like samarbeidsvillig, og vred seg rundt mens hans kongelige passer forsøkte å få tak. Charles kjenner godt til at koalaene er kjent for sine svake blærer, og kommenterte at «her går det nok galt» - men ble straks beroliget av Camilla, som kommenterte at begge koalaene var utstyrt med bleier.

- Ta den største du, kjære, sa Camilla da prinseparet fikk holde hver sin koala, og koste seg da hun så hvordan koalaene forsiktig gned nesene hverandre for å hilse på.

Smakte sjelden vin
Prinseparet møtte de hårete sjarmørene ved Government House i Adeleide, siste stopp på Australia-besøket, som inngår som en del av en fjorten dager lang rundreise i forbindelse med dronning Elizabeths diamantjubileum. Turen startet i Papua New Guinea, fortsatte i Australia og går videre til New Zealand.

Før Charles og Camilla møtte koalaene, hadde de fått smake på en av verdens sjeldneste viner. Under et besøk hos vinprodusenten Penfolds i Adelaide, fikk de smake et glass av 1962-årgangen av Coonawarra Cabernet Kalimna Shiraz. Det ble bare produsert 425 kasser av vinen, som selges for 2600 pund (24.000 kroner) flasken.

Se video av koalamøtet her:

Denne saken ble første gang publisert 09/11 2012.

Les også