Prinsesse fikk rolle i tv-såpe

Blir fast inventar i «Glamour».

Foto: (Bulls)
Publisert

(SIDE2): Datteren til grekernes tidligere kongepar, Konstantin og Anne-Marie, kan være et skritt videre mot gjennombrudd i Hollywood. Nå har prinsesse Theodora fått fast rolle i såpeserien «Glamour» - eller «The Bold and the Beautiful» som den heter på originalspråket.

To kronprinsfettere
Prinsesse Theodora (28) eller Theodora Greece, som er hennes navn som skuespiller, skal ifølge danske Jyllandsposten spille sekretær for skurken Bill Spencer, spilt av Don Diamont. «Glamour» har rullet over amerikanske tv-skjermer siden 1987, og har i Norge vært vist på TVNorge siden tidlig på 1990-tallet.

Theodora er niese av både danske dronning Margrete, som er søster av hennes mor, og av spanske dronning Sofia, søster av hennes far. Hun er dermed kusinen til de neste kongene av både Danmark og Soania, og i tillegg i nær slekt med de fleste europeiske kongefamiliene. Hun har tre eldre søsken, prinsesse Alexia, kronprins Pavlos og prins Nikolaos, samt en yngre bror, prins Philippos.

Snart kinoaktuell
Prinsesse Theodora har ifølge avisen en bachelorgrad i kunst og teater fra Brown University i staten New York. Hun hadde en mindre rolle i filmen «The Lightkeepers» i 2009, og er snart kinoaktuell igjen med en rolle i filmversjonen av westernserien «The Big Valley», med blant annet Jessica Lange og Richard Dreyfuss i ledende roller.

Den første «Glamour»-episoden hvor Theodora medvirker, sendes i USA 5. desember. En rekke kjente navn har tidligere medvirket i serien, deriblant Charlton Heston, Lorenzo Lamas og Dallas-stjernene Patrick Duffy og Linda Gray.

Denne saken ble første gang publisert 20/10 2011.

Les også