Petra Mede fra «Eurovision Song Contest»

Ble mamma som 52-åring

Som singel tok ESC-programlederen Petra Mede et valg og ble mamma til datteren Paula da hun var 52 år gammel.

<b>POPULÆR PROGRAMLEDER:</b> «Eurovision Song Contest»-programlederen Petra Mede valgte å få barn uten en partner, og ble tobarnsmamma i en alder av 52 år.
POPULÆR PROGRAMLEDER: «Eurovision Song Contest»-programlederen Petra Mede valgte å få barn uten en partner, og ble tobarnsmamma i en alder av 52 år. Foto: NTB
Publisert

Denne uken blir det mange timer med direktesending på Petra Mede (54). Den svenske programlederen leder «Eurovision Song Contest» fra Malmö Arena både i semifinalene 7. og 9. mai og selve finalen 11. mai.

Dette er faktisk tredje gang Petra er programleder for den populære musikkonkurransen. I 2013 ledet hun sendingene alene, også den gangen gikk finalen i Malmö Arena.

I 2016 fikk hun tillit igjen. Da loset hun publikum gjennom programmet sammen med Måns Zelmerlöw (37), som hentet seieren hjem til Sverige året før med låten «Heroes».

I år deler hun oppgaven med Hollywood-skuespilleren Malin Åkerman (45).

Fikk barn som 52-åring

Petra ble først kjent i Sverige som standupkomiker. Senere har hun vært en populær programleder for blant annet «Let’s Dance», «Hjulet» og «Melodifestivalen».

Hun har spilt i flere filmer og TV-serier, slik som populære «Bonusfamilien». Hun måtte si fra seg rollen som Katja da hun ble svært syk av covid i 2020, havnet på sykehus og måtte prioritere helsen.

<b>MED DATTEREN:</b> I 2016 dukket Petra opp på rød løper sammen med eldstedatteren Adeline, som da var tre år gammel. Mor og datter skulle se kinopremieren på «Bamse på turné» i Stockholm.
MED DATTEREN: I 2016 dukket Petra opp på rød løper sammen med eldstedatteren Adeline, som da var tre år gammel. Mor og datter skulle se kinopremieren på «Bamse på turné» i Stockholm. Foto: NTB

Petra har skrevet selvbiografien «Svindlande stunder i Blackeberg» og holdt humorforestillingen «50/50» om livet som 50 pluss.

Store ting har også skjedd i Petras liv etter at hun fylte 50. Som 52-åring fikk hun nemlig sitt andre barn.

Fra før hadde hun datteren Adeline (11), som hun fikk sammen med sin tidligere samboer Mattias Günther. De to gikk fra hverandre da datteren var to år gammel.

Lille Paula fikk hun imidlertid helt på egen hånd.

Petra avslørte graviditeten først da hun var seks måneder på vei. Da var det duket for premiere på en ny sesong av «Let’s Dance», og hun innså at hun ikke ville klare å skjule den voksende magen fremover mot finalen i mai.

– Dette skjedde ikke av seg selv, det er veldig etterlengtet, fortalte hun i «Nyhetsmorgon» på TV4. Hun avviste at det var en far med i bildet.

– Nei, dette gjør jeg på egen hånd, slik jeg gjør med så mye annet i livet, svarte Petra.

– I dag finnes det så mye teknisk hjelp å få, og den har jeg benyttet meg av. Det er selvfølgelig ingen garanti for å bli gravid, men for meg gikk det, fortalte hun til Svenska Dagbladet.

Les også: (+) Dag Otto og Ellen møttes for over 40 år siden: – Ho begynte plutselig å klenge på meg

<b>ESC-VERTINNER:</b> Petra leder direktesendingen i «Eurovision Song Contest» sammen med Hollywood-skuespilleren Malin Åkerman.
ESC-VERTINNER: Petra leder direktesendingen i «Eurovision Song Contest» sammen med Hollywood-skuespilleren Malin Åkerman. Foto: NTB

Litt sjokkartet

Graviditeten gikk veldig bra for den da 52 år gamle kvinnen.

– Det føles kjempebra. Man tar en dag av gangen, slik som med alle graviditeter, men så langt er jeg takknemlig og veldig glad, fortalte hun til bladet Amelia i mai 2022.

Datteren Paula kom til verden i juni samme år.

Livet som enslig tobarnsmor var litt sjokkartet i starten

– Det er utrolig omveltende å få et barn, hele livet forandres. Det er liksom et nytt vesen som man ikke vet hvem er, sa hun i TV-programmet «Efter fem» fire måneder etter fødselen.

Les også: Prins Carl Philip-video tar av: – Prinsesse Sofia er heldig

<b>DEBUTEN:</b> I 2013 var Petra programleder for «Eurovision Song Contest» for første gang. Finalen gikk også den gang av stabelen i Malmö Arena. Nå er hun klar for sin tredje runde.
DEBUTEN: I 2013 var Petra programleder for «Eurovision Song Contest» for første gang. Finalen gikk også den gang av stabelen i Malmö Arena. Nå er hun klar for sin tredje runde. Foto: NTB

Setter egoet til side

Petra var godt over 40 år da hun ble mamma den første gangen.

– Jeg var ikke purung da jeg fikk mitt første barn, så jeg vet ikke hvordan det er å være en 20 år gammel mamma. Det er ikke noe jeg reflekterer over siden jeg er i den alderen jeg er i. Jeg vet selv hvem jeg er og har fått gjøre så mye karrieremessig. Eget ego settes jo til siden når man blir mamma, fortalte hun til Amelia.

Nå er livet akkurat som Petra ønsker det.

– Jeg elsker å jobbe og å være mamma, det er de to tingene jeg synes er helt fantastiske, har hun fortalt til Aftonbladet.

Petra verner om privatlivet og snakker svært sjelden om datteren Adeline, og ville ikke svare på hvordan datteren syntes det var å bli storesøster.

– Vi har en avtale om at vi ikke prater om henne. Hva hun tenker, det får hun – om hun skulle bli en offentlig person – fortelle om når hun blir stor, forklarte hun i et intervju med P4 Extra.


Denne saken ble første gang publisert 06/05 2024.

Les også