På turné

William og Kate drar til Canada

Foto: AFP/Scanpix
Publisert

(SIDE2): Canada blir det første av landene utenfor Storbritannia hvor dronning Elizabeth fortsatt er statsoverhode, som får offisielt besøk av prins William (28) og prinsesse Catherine av Wales (29). Paret kommer til Canada 30. juni, melder canadiske CBC News. De to gifter seg i Westminster Abbey i London 29. april.

Rask på pletten
Prinseparet skal også besøke Alberta, Nordvestterritoriene, Prince Edwards Island, Quebec og Ontario.

Canadas statsminister Stephen Harper var raskt på pletten med en invitasjon til å besøke landet etter at forlovelsen og bryllupsplanene ble kjent i november i fjor, og sier til CBC News at besøket understreker det nære forholdet mellom Canada og kongefamilien.

Hylende jenter
- Canada ser fram til å ønske det unge paret velkommen til sommeren, og gi dem alt det vårt land har å by på, inkludert den spesielle gjestfriheten og varmen som omfatter medlemmer av kongefamilien, heter det i en uttalelse fra statsministeren.

Prins William har besøkt Canada to ganger tidligere. Størst oppmerksomhet fikk turen i 1998 – året etter at prinsesse Diana døde – da 15 år gamle William dro på skiferie til Whistler med sin far og bror, og ble møtt av hylende jenter hver gang han viste seg offentlig.

Denne saken ble første gang publisert 17/02 2011.

Les også