- Orange is the New Black har blitt et actiondrama

Vi har sett de første episodene av OTNB sesong 5. Her er vår dom.

Sånn sluttet forrige sesong av Orange Is The New Black - med en pistol i Dayas hender. 
Sånn sluttet forrige sesong av Orange Is The New Black - med en pistol i Dayas hender.  Foto: Netflix
Publisert

Ett av problemene til serien Orange is the New Black er at den har beveget seg litt mellom drama, komedie og noen ganger action.

Den forrige sesongen (sesong 4) var kanskje aller vanskeligst å henge på en knagg på, men var samtidig et kreativt og seermessig høydepunkt av dimensjoner.

Har du ikke sett hele sesong 4 må du slutte å lese. NÅ.

OK?

Da fortsetter vi. Vi garanterer å ikke spoile serien, for øvrig.

Sesong fem starter nøyaktig der sesong fire sluttet. Fangene tar over styringen, og det blir kaos. Opptøyene brer om seg, og det er uten overdrivelse å si at svært mange av fangenes liv blir fundementalt forandret.

Les også: Orange is the New Black slapp endelig traileren - nå diskuterer nettet hva den betyr

Sesongens største forandring er at den foregår i sanntid. Slik du muligens kjenner fra 24. Det gjør sesongen mer spennende, og mer dramatisk. Og enda verre å ikke se alt med en gang.

Den beste sesongen til nå? Kanskje. Som et politisk drama som tar de store spørsmålene i samfunnet opp så blir serien bare bedre og bedre.

Sesongens høydepunkt? Taystee.

Det er bare å glede seg til sesong 5, og nummer 6 som også vil komme.

Les også: 

Terningkast: 6

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2017.

Les også