Odd-Bjørn Hjelmeset og Petter Schjerven om «Jaget»

– Kom rett fra operasjonsbordet

Odd-Bjørn Hjelmeset måtte få godkjenning fra legen før han takket ja til deltagelsen i «Jaget». Da var det godt for den tidligere verdensmesteren å få hjelp fra sin TV-makker og nye venn Petter Schjerven.

<b>STJERNEDUO</b>: Petter Schjerven og Odd-Bjørn Hjelmeset ble fort gode venner under «Jaget»-innspillingen. Men den tidligere langrennsløperens normalt gode fysiske helse var nede for telling grunnet lyskebrokkoperasjonene.
STJERNEDUO: Petter Schjerven og Odd-Bjørn Hjelmeset ble fort gode venner under «Jaget»-innspillingen. Men den tidligere langrennsløperens normalt gode fysiske helse var nede for telling grunnet lyskebrokkoperasjonene. Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

– Kjemien vår har stemt fra start, vi hadde en god tone fra første stund. Det har vært et veldig hyggelig bekjentskap, sier Petter Schjerven (55) om sitt nye vennskap med den tidligere langrennsløperen Odd-Bjørn Hjelmeset (51).

Denne høsten får seerne følge radarparet i TVNorge-serien «Jaget». Her er fire kjendisduoer på rømmen fra et team med etterforskere.

Målet er å gå under jorden lenge nok til å ikke bli fakket. Men selv om Petter og Odd-Bjørns gode kjemi skulle tilsi at de har kjent hverandre lenge, kan TV-makkerne avsløre at det slettes ikke er tilfelle.

– Men vi brukte ikke lang tid på å etablere et vennskap, og snart skal vi møtes til middag privat. Det som var bra med at vi ikke kjente hverandre fra tidligere, var at vi hadde helt forskjellige vennekretser.

– Så når vi skulle ringe noen underveis for å få hjelp, ringte vi aldri de samme menneskene, forteller Odd-Bjørn til Her og Nå under Discoverys høstlansering.

Les også: Landslagssjefen ba kona om å finne seg en ny mann

<b>TV-SUKSESS:</b> Petter og Odd-Bjørn er et av fire kjendispar som blir jaget av etterforskere denne TV-høsten.
TV-SUKSESS: Petter og Odd-Bjørn er et av fire kjendispar som blir jaget av etterforskere denne TV-høsten. Foto: TVNorge

Petter er speider-entusiast

Radarparet hadde ulike roller under TV-innspillingen. Petter har vært speider i en årrekke, og blant annet troppsleder i en av Norges største speidergrupper. Tidligere i år ga han også ut speiderboken «Alltid beredt».

<b>SPEIDER</b>: Petter har vært speider i mange år og ga ut speiderboken «Alltid beredt» tidligere i år.
SPEIDER: Petter har vært speider i mange år og ga ut speiderboken «Alltid beredt» tidligere i år. Foto: Tom Hansen

– Så jeg hadde sekken klar om vi skulle ende opp i skogen, og hadde med meg overlevelses-settet mitt. Det er klart «Jaget» trigget «alltid beredt»-nerven min, sier Petter.

– Mens jeg ikke var forberedt i det hele tatt. Jeg tenkte at alt ordner seg. Petter hadde med telt, walkietalkie og propan så vi kunne grille pølser, skyter Odd-Bjørn inn.

Til tross for en lang og merittert karriere som topptrent langrennsløper, innrømmer 51-åringen at det ikke hjalp stort i TV-programmet.

– Jeg var i mitt livs dårligste form. Jeg ble operert for lyskebrokk på begge sider rett før innspillingen. Derfor måtte jeg faktisk få godkjenning fra legen min.

<b>MYE Å FEIRE: </b>Odd-Bjørn pensjonerte seg i 2012. Da hadde han fem VM-gull, OL-sølv og OL-bronse på merittlisten. Her feirer skilegenden sine to VM-gull i Sapporo i 2007.
MYE Å FEIRE: Odd-Bjørn pensjonerte seg i 2012. Da hadde han fem VM-gull, OL-sølv og OL-bronse på merittlisten. Her feirer skilegenden sine to VM-gull i Sapporo i 2007. Foto: NTB

– For at arret skulle gro, måtte jeg ta det veldig med ro. Jeg skulle ikke bære noe og måtte gå veldig sakte, forteller Odd-Bjørn.

Les også: (+) NRK-Idas ukjente side: – Det kan nok overraske noen

Sønn i pappas skispor

Selv om det er 11 år siden Odd-Bjørn avsluttet skikarrieren, deltar han fortsatt aktiv fra sidelinjen.

Sønnen Lars Agnar Hjelmeset (22) imponerer nemlig stort som langrennsløper. Tidligere i år tok han VM-sølv i 10 kilometer fristil i U23-klassen.

<b>I PAPPAS SKISPOR:</b> Lars Agnar Hjelmeset bærer det solide etternavnet videre i skisporet. Her fra NM på ski i 2020.
I PAPPAS SKISPOR: Lars Agnar Hjelmeset bærer det solide etternavnet videre i skisporet. Her fra NM på ski i 2020. Foto: NTB

– Jeg er stolt av Lars. Han står på noe voldsomt, og jeg kan skrive under på at han gjør jobben som kreves. I sommer var jeg så heldig at jeg fikk være med på høydesamling i Livigno i 19 dager. Da var jeg vaktmester og ryddet og ordnet, sier Odd-Bjørn, og deler i samme slengen at sønnen sikter mot VM i Trondheim i 2025.

– Og selvfølgelig OL i Cortina i 2026. Lars er jo ikke mer enn 22 år, og han har noen år foran seg. Jeg har fortalt ham at jeg tok min første medalje som 28-åring og min siste da jeg var 39 år. Da så han på kalenderen og sa: «Herregud, det er lenge til, det», ler Odd-Bjørn.

«Jaget» sendes på TVNorge søndager kl. 21.30.

Denne saken ble første gang publisert 02/11 2023, og sist oppdatert 02/11 2023.

Les også