- Noe av det verste jeg har sett

Fembarnsfamilien sjokkerte Snekker-Otto.

Publisert

(SIDE2): - I løpet av mine mange år som snekker er dette noe av det verste jeg har sett. Det er i hvert fall topp fem av hvor ille en familie kan bo, sier kjendissnekker Otto Robsahm til Side2.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

I tirsdagens episode av «Sinnasnekker'n» på TVNorge drar Robsahm til fembarnsfamilien Werner på Tofte i Buskerud.

- Når jeg kjørte opp til huset for første gang og fikk se situasjonen tenkte jeg «oh, shit». Tilstanden på huset var langt verre enn hva de presenterte i søknadsfilmen. Det var helt forferdelig. Jeg skjønner ikke hvordan de har klart å bo der, og la det gå så langt, sier Otto til Side2.

- Det var kaotisk
Familien stod foran store utfordringer i oppussingen, forteller Siw Werner.

- Vi hadde begynt litt overalt. Til slutt overså vi alt arbeidet som vi sto overfor, og glemte det hele, sier Siw Werner.

- Det så kaotisk ut her. Jeg har sett på bilder fra før Otto kom hit, og tenkt at det er helt utrolig at det så ut som det gjorde. Men vi følte det nok ikke sånn når vi satt midt oppe i det, sier Siw.

Mest krevende ble det for familiens fem hjemmeboende barn. På grunn av oppussingen måtte alle fem barna sove sammen på samme rom.

- Vi skulle ordne et soverom til ungene, men så støtte vi på litt problemer her og der. Plutselig var det fuktskader, og dermed ble jobben større enn først antatt. Da var vi så dumme at vi begynte oppussing på andre rom samtidig, forteller Siw.

- Dårlig gjort
Det fikk Otto til å reagere kraftig.

- En sånn løsning funker ikke. Det blir helt feil. Det var veldig dårlig gjort å plassere alle fem barna på det sommet. Jeg skjønner fortsatt ikke at de ikke fikk tatt seg sammen, og fullført oppussingen av det ene soverommet, sier Otto Robsahm.

Foreldreparet Siw og Øyvind innser at de burde ha gjort ferdig det andre rommet.

- Det er vanskelig å si hva vi tenkte. Men vi var nok litt korttenkte og trodde at dette var lurt. At barna sov på samme rom gnagde i oss hele tiden. Det er ingen god situasjon for dem å sove på samme rom. I hvert fall ikke når det er så stort alderssprik mellom dem i tillegg, sier Siw.

- En drittsituasjon for alle
Totalt brukte Otto Robsahms oppussingsteam 12 dager på å få huset i stand.

- Dette var en drittsituasjon for alle. Det var helt ekstremt mye som måtte pusses opp. Første gang jeg så huset fra utsiden tenkte jeg på et spøkelseshus, sånn som man kan se i filmene. Alt hang og slang rundt omkring. Hele huset var falleferdig, sier Otto.

Hjemme på Tofte er familien Werner glade for at de kom seg ut av huskrisen.

- At Otto kom hit, sparket oss bak og ga oss ny input og ideer var som å gå Gud sendt fra himmelen. Fortsatt kan jeg sitte i enkelte rom her i huset og tenke at jeg er i et annet hus. Det er ikke til å tro, sier Siw.

«Sinnasnekker'n» sendes på TVNorge tirsdager klokken 20.30.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2010.

Les også