«71 GRADER NORD»-AKTUELLe Niklas Dyrhaug

– Jeg drømmer om familie på sikt

Under et showrenn i Mosjøen i 2018 falt Niklas Dyrhaug og slo skulderen ut av ledd. Han fortsatte å konkurrere frem til 2021, men nå avslører han at karrieren ble ødelagt etter fallet tre år tidligere.

<b>TURMANN:</b>– Jeg har alltid tenkt at hvis jeg skal delta i en reality, så må det bli «71 grader nord». Det passer meg ypperlig. Jeg er glad i å være på tur, sier den tidligere skiløperen Niklas Dyrhaug.
TURMANN:– Jeg har alltid tenkt at hvis jeg skal delta i en reality, så må det bli «71 grader nord». Det passer meg ypperlig. Jeg er glad i å være på tur, sier den tidligere skiløperen Niklas Dyrhaug. Foto: Tor Lindseth
Publisert

– Jeg mistet egentlig skikarrieren min 1. mai 2018. Jeg hektet i en sving, tryna og slo skulderen. Jeg slo den ut av ledd og ødela muskelfestet.

– Jeg prøvde å trene den opp, men jeg fikk aldri den samme kraften etter det, forteller Niklas Dyrhaug (36) når vi møter ham under presentasjonen av deltagerne i årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Niklas fikk sitt gjennombrudd som langrennsløper i 2009. Han ble blant annet verdensmester i stafett to ganger (2015 og 2017), og han vant bronse på 15 kilometeren under VM i Lahti 2017.

Skadet seg i 2018

Etter uhellet i 2018 var hans eneste ønske at formen skulle bli bra igjen.

Skiløperen fra Tydal var villig til å gjøre det meste for at skulderen skulle bli som den var før den skjebnesvangre maidagen. I 2021 la han seg under kniven.

– Skulderen ble operert og ble bedre. Men likevel ble den ikke like bra som den hadde vært før ulykken. Da bestemte jeg meg for at nok var nok. Jeg la opp, sier han alvorlig.

<b>I GODT SELSKAP: </b>Årets deltakere er Kevin Lauren, Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og AnneMa Yuvali. Tom Stiansen er som vanlig programleder.
I GODT SELSKAP: Årets deltakere er Kevin Lauren, Bilal Saab, Anne Rimmen, Terje Sporsem, Maria Stavang, Caroline Nitter, Arman Surizehi, Johanne Killi og AnneMa Yuvali. Tom Stiansen er som vanlig programleder. Foto: Tor Lindseth

– Mistet du motivasjonen?

– Det handlet aldri om motivasjon. Den var kjempebra. Men det handlet om at etter skaden kom jeg aldri tilbake til den formen jeg hadde hatt. Det er kjedelig.

– Det ble veldig tungt. Jeg tror jeg kunne vært i verdenstoppen i en god del år til. Eller – det er jeg helt sikker på at jeg hadde vært, sier han overbevisende.

Les også: Terje Sporsem åpner opp om sorgen: – Mamma ble rammet av denne forferdelige sykdommen

La opp i 2021

For Niklas var det en enorm nedtur å måtte gi seg i 2021.

Ikke lenge etter fikk han tilbud om å bli ekspertkommentator for ViaPlays vintersportssendinger. Det skulle bli en real opptur for «skadeskutte» Niklas.

<b>GODE MINNER: </b>Niklas elsket livet som langrennsløper. Her fra VM i Lahti i 2017 da han tok sølvet på 15 kilometeren i tillegg til stafettgull.
GODE MINNER: Niklas elsket livet som langrennsløper. Her fra VM i Lahti i 2017 da han tok sølvet på 15 kilometeren i tillegg til stafettgull. Foto: Lise Åserud

– Jeg har blitt intervjuet mye, men jeg har aldri sett for meg at jeg skulle stå på den andre siden av gjerdet. Det kom som en stor, positiv overraskelse når jeg kjente på hvor godt jeg faktisk likte den nye rollen min.

– Viaplay-miljøet er veldig fint. Og i jobben kommer man tett på både det som skjer og menneskene, forteller Niklas.

Jobben som ekspertkommentator gjorde at den spreke trønderen beholdt kontakten med langrennsmiljøet. Flere av vennene fra landslaget er fortsatt i verdenstoppen.

Niklas drar fordeler av å ha vært på innsiden av skimiljøet.

– Jeg er glad jeg fremdeles er en del av skifamilien. Jeg har flere kompiser som fortsatt er aktive. Jeg kjenner trenere og serviceapparat. Jeg får dermed mye gratis som jeg kan bruke i jobben.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

<b>DRØMMEJOBBEN</b>: Niklas stortrives som ekspertkommentator for Viaplay i vinter- sesongen. Her med Martin Johnsrud Sundby.
DRØMMEJOBBEN: Niklas stortrives som ekspertkommentator for Viaplay i vinter- sesongen. Her med Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Pedersen / NTB

Samboeren Frida Martinsen

Niklas er bosatt i Trondheim, og pendler ut i Europa og Norge for Viaplay-jobben. Livet er bra for 36-åringen.

Privat gleder han seg spesielt mye over at samboeren Frida Martinsen er tilbake i Trondheim etter å ha bodd flere år i Oslo.

– Hun har akkurat fullført jusstudiet og flyttet hjem til jul i fjor. Det er veldig fint, forteller Niklas.

«71 grader nord»-aktuelle Niklas innrømmer at det er én ting han ønsker seg.

– Jeg drømmer om familie på sikt. Men det er ingen hast. Samboeren min har akkurat begynt å jobbe som advokatfullmektig. Hun er i oppstarten på sin karriere, og jeg vet hvordan det er. Det skal ikke jeg stå i veien for, sier han med et smil.

«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge og Discovery + torsdager og søndager kl. 20.40.

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2023.

Les også