Nicolai Cleve Broch: - Idet jeg slapp meg ut, var frykten borte

Nicolai Cleve Broch snakker om «Frikjent 2» og fallskjermhopp.

KLAR FOR FRIKJENT 2: Nicolai Cleve Broch er tilbake som Aksel Nilsen i andre del av Frikjent.
KLAR FOR FRIKJENT 2: Nicolai Cleve Broch er tilbake som Aksel Nilsen i andre del av Frikjent. Foto: Vibeke Johnsen I(NA Bilder)
Publisert

(SIDE2): -Det ligger ikke naturlig for meg å hoppe i fallskjerm, sier Nicolai Cleve Broch.

Men han gjorde det likevel, mellom første og andre sesong av «Frikjent», som starter igjen på TV 2 i kveld. Vi fant det på Instagrammen hans.

LES VÅR ANMELDELSE AV FRIKJENT 2:

Frikjent 2:  Fester grepet fra første stund

Hoppet fra stillestående høyde

- Ekstremsportveko på Voss ringte meg. De har noe som heter «Min drømmedag» der du får lov til å gjøre at det du synes er «craziness». Jeg fikk hoppe i fallskjerm, forsøke meg på paragliding og fly i vindtunnel. Jeg hoppet fallskjerm fra helikopter, og det er visst det råeste for da står helikopteret helt stille og når du detter, så får du hele akselerasjonen, forteller han.

Og det kunne godt tenkt at Aksel Nilsen i «Frikjent» hadde gjort det lett som bare det, men for en kar som på alle måter ikke fant dette naturlig, var det en spesiell følelse.

- Jeg husker godt at jeg satt og holdt meg fast i setet foran og det bare rant nedover hendene. Jeg var så nervøs. Og så fikk jeg en rar følelse, en sånn «er det slutt nå, så er det slutt, nå må jeg bare gi meg hen og stole på ham bak meg». Og i det jeg slapp meg ut, var frykten borte. Da var det bare sjukt gøy, et kjempekick, forteller han.

Og legger til:

- Jeg tror ikke at jeg kommer til å gjøre det så veldig ofte.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Smarte manusforfattere

Han gikk «all in» med andre ord. Det gjorde han også i «Frikjent 2»

- Ja, jeg er en type som på godt og vondt involverer meg i hele prosjektet. Og det er sikkert plagsomt for noen, og fint for andre. Det er mye ved Aksel som er kommet til i samarbeid mellom meg og manusforfattere og regi. Men det er også viktig å understreke at manusforfatterne Siv Rajendram og Anna Bache-Wiig er veldig sjenerøse. De er ekstremt hardtarbeidende, talentfulle og ikke minst smarte personer og det er bra i en historie der så mange linjer og karakterer skal følges opp, sier han.

Aksel Nilsen, mannen vi ikke vet om har drept sin tenåringskjæreste Karine Hansteen eller ikke, er altså tilbake på TV-skjermene i dag, torsdag, i «Frikjent 2».

(Artikkelen fortsetter nedenfor videoen)

Screen9v2

Det er en fortsettelse som overraskende fort etablerer den sitrende spenningen som engasjerte seerne så voldsomt i første sesong. Selv sier Broch at han har forsøkt å tenke ut hva som gjorde «Frikjent» så populær.

-Jeg tror det handler om at manusforfatterne er flinke til å skrive karakterer, det er ingen som er med i «Frikjent» som en funksjon. Alle er der med egne agendaer, og ikke bare for å drive plottet fremover. Det tror jeg gjør at man lever med karakterene på en annen måte. Det gjør også at tannhjulene i serien går litt saktere, men det er jo fordi alle karakterene får sin plass.

Heier og misliker Aksel

Samtidig tror han at folk fenges av at de både liker og ikke liker Aksel.

- Plutselig orker man ikke mer av ham og vil ha ham vekk, samtidig som man i neste øyeblikk heier på ham. Jeg har følelsen av at seerne er redde for at han er den som har drept tenåringskjæresten, sier han.

For så veldig inngående om Aksel Nilsens liv, vil ikke Nicolai Cleve Broch være. Det får TV-seerne oppleve selv. Derimot kan han gjerne skryte av Anne-Marit Jacobsen, som spiller hans mor og som han kaller «en enorm skaperkraft», eller Lena Endre som Eva Hansteen.

-Jeg er fascinert over hvor godt kvinnerollene er skrevet. Og så er det selvfølgelig skuespillerne som har skapt dem oppå et fundament. Men jeg synes de alle er så forskjellige. De er sterke, tydelige karakterer, samtidig som de er troverdige, sier han.

Screen9v2

Alltid fascinert av TV

Selv elsker han TV-serier, og ser gjerne en til to episoder av en serie hver dag.

-Jeg har alltid sett mye og vært veldig fascinert av TV-serier, selv i den perioden TV var mer uglesett. Jeg har alltid likt å spille i dem selv. Det første jeg gjorde var jo en stor rolle i «Lekestue». Selv om jeg spilte i mange filmer etter det, så ble det aldri helt det samme. Det å være i et univers så lenge og bruke tid til å male ut en karakter. Det er utrolig gøy. Film er mer sprint, sier han.

Da vi seerne trodde det var slutt i fjor når Ingar Helge Gimle som Karine Hansteens far skjøt seg selv, visste Nicolai Cleve Broch at det historien skulle videre.

Og så kan det kanskje bli en sesong 3?

Nicolai Cleve Broch ler.

-Når vi har vist de to sesongene nå, så blir det en hel fortelling. Det blir ikke noen sesong 3.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2016.

Les også