Netflix bekrefter: Naturlig slutt for «Lilyhammer»

Blir ikke flere historier om Frank Tagliano.

SLUTT: Nå kommer det ikke flere sesonger av serien, melder Netflix. Foto: Lillyhammer
SLUTT: Nå kommer det ikke flere sesonger av serien, melder Netflix. Foto: Lillyhammer
Publisert

(SIDE2): I går kom den sjokkerende Twitter-meldingen fra skuespilleren Steven Van Zandt.

- RIP. Ikke min beslutning. La oss bare si for nå at forretningsdelen ble for komplisert. Veldig stolt av de 24 episodene. Nye idéer på vei, skrev han på Twitter, og dermed var ryktene i gang.

I går ville verken NRK eller Rubicon bekrefte om det kom til å bli en fjerde sesong eller ikke, og forklarte at ansvaret foreløpig lå på Netflix, som er en betydelig investor i serien.

Netflix bekrefter

I dag bekrefter imidlertid Netflix overfor VG at tredje sesong blir en naturlig avslutning for «Lilyhammer», og at vi ikke kommer til å få flere historier om karakteren Frank Tagliano, spilt av Steven Van Zandt.

– Lilyhammer var banebrytende som Netflix sin første originalserie noensinne. Fans over hele verden har hatt glede av historien om fisken på land. Sesong tre er en naturlig avslutning på historien om Frank «The fixer» Tagliano, sier Netflix' norske pressekontakt.

Filmtjenesten ønsker imidlertid ikke å gi noe mer informasjon om serien denne gang, og dermed er det ikke utelukket at det kan bli en fjerde sesong, men denne gangen uten Tagliano.

Kan fortsette serien

Rubicon, som produserer tv-serien, sier imidlertid at de ikke har fått noen formell avslutning av serien fra den amerikanske strømmegiganten. De påpeker også at serien fint kan fortsette uten Netflix som investor.

- Rettighetene til serien er det NRK, Rubicon og Steven Van Zandt som sitter på. Hvis de tre partnerne blir enig, og da inkluderer jeg også forfatterne bak selve historien i serien, så er det ikke avgjørende om Netflix blir med videre. De er en ren investor, sier han.

Denne saken ble første gang publisert 23/07 2015.

Les også