Nakensjokk i Drammen

40-50 turgåerne fikk seg en overraskelse da Tove Lill kastet klærne.

Foto: Rolf-Ørjan Høgset (www.rolfie.no)
Publisert

De siste dagene har vært hektiske for Frp-politikeren Tove Lill Løyte (25). Etter å ha lagt opp karrieren som modell i begynnelsen av 2010, kastet hun igjen klærne denne uken.

Og denne gangen uten en tråd på kroppen.

- Responsen har vært enorm. Den ble mye større enn jeg hadde trodd. Jeg har jo jobbet som modell i mange år, så det kom som en overraskelse, sier Tove Lill til Side3.

Foto: Arne D. Skalmeraas (Omag.no)
Foto: (Tove Lill Løyte)
Foto: (Tove Lill Løyte)
Foto: Frode Jensen (Willow Photography)

På bydelslista til Frp

Løyte er nemlig ikke bare modell. Hun er også politiker. For fire år siden ble hun valgt til leder av Fremskrittspartiets ungdom i Kristiansand. I dag er hun på bydelslista til Frp på Frogner i Oslo.

Kombinasjonen politikk og nakenmodell er problemfri, mener Løyte.

- At jeg jobber som modell har ingenting å gjøre med hvor god jeg er til å jobbe med politikk. En del mennesker har fordommer, men så fort jeg begynner å prate med dem, endrer de oppfatning, sier hun.

Foto: www.rolfie.no (Rolf-Ørjan Høgset)

- Hvordan har politikerkollegaene dine i Frp reagert?

- De synes bildene var fine, men har ellers ikke kommentert bildene. De er fornøyd med jobben jeg gjør i Frp, og at jeg jobber som modell er ikke et samtaleemne, forteller 25-åringen.

Side3 publiserte de nye bildene av Løyte tidligere i uka, og dømt etter responsen på Facebook, er det få som har noe i mot en lettkledt politiker. Over 400 personer har anbefalt artikkelen, og flesteparten av kommentarene er av det positive slaget.

«Sattan...hun får min stemme...», skriver Bertil Åman.

«Kan få to stemmer», skriver Morten Waaler.

«Trur æ e forelska», hevder Tommy Andersen.

Foto: Rolf-Ørjan Høgset (www.rolfie.no)

Men ikke alle er like begeistret for nakenpolitikeren.

«Bare la henne være der i vannet, har ingenting i politikken å gjøre», skriver Florus Groentjes.

- I begynnelsen gikk sleivete kommentare inn på meg, men nå gjør det ikke det lenger. Jeg tenker ikke lenger på det. Skulle jeg brydd meg om hva alle tenker om meg, hadde jeg ikke kommet noen vei, sier Tove Lill Løyte til Side3.

Overrasket turgåerne

Løyte forteller at hun har savnet å jobbe som modell de siste månedene. Hun ville ta flere bilder, og sammen med fotografen Rolf-Ørjan Høgset ble de enige om en serie med kunstneriske nakenbilder.

I utgangspunktet skulle bildene bli tatt i studio, men de bestemte seg med ett for å kjøre opp til Landfalltjern, fem-ti minutter utenfor Drammen. Antagelig til glede og overraskelse for nysgjerrige turgåere.

- Det var noen mennesker som fikk seg en overraskelse, ja. Jeg hadde ikke sett dem mens vi tok bildene, men etterpå så jeg at en del mennesker hadde samlet seg, forteller Tove Lill.

Foto: Rolf-Ørjan Høgset (www.rolfie.no)

Fotograf Rolf-Ørjan Høgset måtte smile litt av én spesiell jogger.

- Det var en del turgåere og joggere som samlet seg. En fyr var litt komisk. Han begynte å jogge i ring rundt vannet, så han så jeg en del ganger, forteller Høgset til Side3.

Bildene ble tatt i midten av forrige uke i syvtiden på kvelden, og de to holdt på en times tid.

- Det er et svært populært område for turgåere, sier fotografen, som anslår at rundt 40-50 mennesker stoppet opp i løpet av timen de holdt på.

Nye oppdrag

De nye bildene har antaglig gitt Tove Lill Løyte blod på tann, og hun forteller at hun har en del forskjellige oppdrag fremover.

- Det er litt forskjellig. Og litt hemmelig, sier hun.

- Er det politiker eller modell du ser deg selv som fremover?

- Jeg kan ikke fortsette å jobbe som modell til jeg blir gammel, men kommer til å fortsette med det så lenge jeg kan. Jeg kommer ikke til å slutte med politikk. Det er veldig vanskelig å velge mellom de to yrkene, og det slipper jeg også heldigvis.

Foto: Rolf-Ørjan Høgset (www.rolfie.no)

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2011.

Les også