Vi anmelder tam Britney

Britneys nye plate er en tam versjon av det hun har gjort tidligere.

Publisert

Circus
Britney Spears
Sony

(SIDE2): Man vil så godt for Britney. Etter skandaleårene hun nå har lagt bak seg, hadde hun så inderlig fortjent et skikkelig comeback. Men denne plata er ikke nok.

Fjorårets «Blackout» fikk generelt gode anmeldelser, og ikke uten grunn. Fra å være en nikkedokke av en popmaskin fikk Britney futt i låtene og eskalerte til et mer elektroinspirert dansepreg. Dessverre lever ikke «Circus» opp til standarden fra den forrige utgivelsen, og blir for tam i lengden.

Hiten «Womanizer» skaper et interessant utgangspunkt for resten av plata, med sin evne til å gnage seg inn i hjernen og bli der resten av dagen. Mange av låtene prøver seg på det samme, men faller litt gjennom og blir til slutt irriterende, for eksempel på slitsomme «Mannequin» og «Radar».

Gnålespor
Plata er stappfull med referanser til Britneys kaotiske liv, uten at det overrasker nevneverdig.

Setningen «Is that money in your pocket, or are you happy to see me?» fra «Kill The Lights» sparker til paparazziene og «Blur» må vel handle om tidenes verste hangover (kanskje det hun følte etter å ha blitt tvangsinnlagt på psykiatrisk?). Dessuten har hun skrevet sanger «My Baby» til guttene sine, som dessverre er et sentimentalt og grusomt irriterende gnålespor.

Av de bedre sporene på plata, som har potensiale til å slå an på dansegulvet, er også «Shattered Glass» og «If You Seek Amy» - samt høydepunktet «Lace and Leather», som minner om både Gwen Stefani og Prince.

Britney høres ikke ekte ut på denne plata heller, og alle synth-effektene skaper en litt for stor avstand til lytteren. Det er for eksempel ikke nødvendig å bruke vokalvrenging i omtrent hver eneste sang, eller teknobeats på alle danselåtene. Der «Blackout» tar sjanser, er «Circus» for safe, og resultatet blir delvis masete og kjedelig.

Likevel er det helt klart at Britney er i ferd med å gjenoppta tråden, og hun skal definitivt ha for innsatsen. Britney er den ultimate pop-prinsessen, men mangler det lille ekstra. Det blir som å gå på sirkus uten å spise popcorn.

Les flere anmeldelser her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2008.

Les også