Svorsk hyggestund

En ørliten revansj for eks-Vamp Vidar Johnsen.

Publisert

Vidar Johnsen & Peter Nordberg

Ord Og Ögonblick

Columbia/SonyBMG

Krigstypene ble hentet frem i landets aviser da Vidar Johnsen mer eller mindre ble avskjediget fra det ellers så folkekjære Vamp i februar. Johnsen og sjefs-Vamp Øyvind Staveland var alvorlig på kollisjonskurs, etter sigende uten at Johnsen selv var klar over det, hvilket altså endte i en sørgelig sorti.

Heldigvis kom Vamps vokalist gjennom åtte år seg raskt på beina igjen, og inngikk i stedet et omfattende samarbeid med den svenske artisten Peter Nordberg. Resultatet av samarbeidet har fått navnet «Ord Og Ögonblick», og består av 13 låter på haugesundsk og svensk.

Johnsen har med Vamp-hatten på vist at han er en habil låtskriver. Han står blant annet bak melodien på publikumsfavoritten «Fuglane vett». Sammen med Nordberg koker han opp et knippe glimrende refrenger, samt en dose søvndyssende og intetsigende ballader. Blant de bedre bidragene her, finner vi «Blodet Bruse», singelen «Den morgenen» som i løpet av sommeren har fått bra med spilletid på radioen, og «Fru Kemnar», en tøff tango med sprek tekst.

Kombinasjonen norsk og svensk sang er en god idé, men noen ganger blir det rett og slett litt surrete. Spesielt når de to herrene synger samtidig. I tillegg er enkelte av låtene så sentimentale og sukkersøte at det blir rent for mye. Når tempoet skrus opp, derimot, kommer dette samarbeidet virkelig til sin rett.

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2007.

Les også