MTV-vinner mener MTV jukser

Kanye West sier han kun vant pris fordi han dro til Liverpool.

Publisert

(SIDE2): Noen har mumlet det for seg selv, men den noen ganger litt for ærlige/sutrete Kanye West sa det høyt:

- Den eneste grunnen til at jeg vant MTVs Europe Music Awards-pris var fordi jeg kom til utdelingen.

Ifølge 730.no var det under et møte med pressen i London, i forbindelse med hans nye album, at han luftet sine tanker om forrige ukes EMA i Liverpool. Rapperen, som nå for det meste synger, mener «urban»-prisen egentlig burde ha gått til en kollega av ham.

- Jeg vant ingenting i fjor og da jeg hadde «Stronger». Så, i år, bare fordi jeg var der, vant jeg for beste «urban act». Dette var Lil Waynes år.

Han la også til at han syns det er sykt at Britney Spears, som har hatt én singel ute i år, vant over Rihanna, som har hatt et hitmaraton ute like. - Britney Spears og ikke Rihanna? Er du seriøs?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gruppen 30 Seconds To Mars, med skuespiller Jared Leto i spissen (som var vert sammen med Katy Perry), slo både Metallica og Slipknot i rockekategorien, noe Kanye også mener er humbug. - Jeg mener, fuckin' Jared Leto? Han er en kompis, men han skulle ikke vunnet fremfor noen av de andre artistene, sa Kanye.

Bandet vant også for beste musikkvideo. Katy Perry fikk prisen for årets beste nykommer. Ifølge avisen sier MTV at det var folket, ikke kanalen, som bestemte at Kanye West skulle vinne. Lil Wayne vant for øvrig en såkalt Artists' Choice-pris, men han var ikke tilstede i Liverpool.

Albumet «808 & Heartbreak», hvor Kanye synger mesteparten via studiotrickset Auto-Tune, kommer i salg 24. november. Det blir interessant å se om Chicago-artistens nye musikkvideo får mye rotasjon på MTV alias Music TV utover.

HVA KOMMER MTV TIL Å GJØRE MED DENNE KANYE-VIDEOEN?

«Heartless» debuterte på 4. plass på Billboard Hot 100 denne uken, mens den forrige, «Love Lockdown» nådde tredjeplass. 730.no skriver at Kanye Wests konkurrent 50 Cent skulle egentlig slippe «Before I Self Destruct» to uker etter «808 & Heartbreak», men muskelbunten har valgt å utsette albumet til senere i vinter.

En ny dato er ikke satt.

Singelen «Get Up» er på 68. plass i USA og har ikke kommet inn på VG-lista. Kanyes to seneste singler er heller ikke på den norske salgslisten.

KANYE WEST PROMOTERER EUROPEISK GLAMOURMODELL.

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2008.

Les også