Morten Harkets gamle triks

Vil du synge duett med Harket ? Da kan han bare en sang.

Foto: (Scanpix)
Publisert

(SIDE2): A-ha vokalist Morten Harket (49) viser seg sjelden i offentlig sammenheng. Derfor var det mange forbipasserende som sperret opp øynene torsdag da han og skuespiller Pia Tjelta (31) kastet glans over åpningen av det eksklusive varemagasinet Eger på Karl Johan.

De sto på scenen sammen for første gang og sang contryklassikeren «Let it be me». Den ble en superhit og allemannseie gjennom den amerikanske musikkduoen Everly Brothers sin versjon i 1960.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Spesiell låt
Morten akkompagnerte paret på gitar, og da med gitaren som Morten har fått i gave fra selveste Phil Everly i fra nettopp Everly Brothers. Med låten «Let it be me» ble amerikanerne ekstremt populære og nådde sjuende plassen på Billboard Hot 100. Duoen er spesielt kjent for sine fine vokalharmonier og akustisk gitar.

Bob Dylan, Tom Jones, Elvis Presley,Willie Nelson og Sonny og Cher er bare noen av de andre som har laget egne versjoner av contryklassikeren gjennom årenes løp.

Favorittduett
Nå kan Side2 avsløre at dette heller er ikke første gangen Morten Harket synger akkurat denne duetten sammen med en kjendis. Han har åpenbart en spesiell forkjærlighet for denne låten og har opp gjennnom karrieren opptrådt sammen med flere artister.

- «Let It Be Me» har alltid vært en fin låt. Den overlever det meste, forklarte Morten til VG.

Allerede i 1991 opptrådte Morten Harket sammen med Bjørn Eidsvåg på Norwegian Wood i Oslo med en medley der contryduetten var en av låtene.

SE Morten Harket og Bjørn Eidsvåg

Og seneste i 2003 oppfordret Morten Harket Idolvinner Kurt Nilsen til duell med sin favorittlåt under P4s 10 års jubileum.

Og sist, men ikke minst finner vi Morten opptre sammen med den svenske stjernen Carola med akkurat samme låt i et gammelt tvopptak.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2009.

Les også